La civil (2021)

    Da datteren kidnappes af kartelbagmænd i Mexico, oplever en dybt frustreret mor, hvordan ingen gider lytte til hende.


    EN MORS RÅB OM HJÆLP

    Da teenagedatteren bliver kidnappet af kartelbagmænd i Mexico, oplever en dybt frustreret mor, hvordan hverken politiet eller militæret overhovedet gider lytte til hende. Derfor føler hun sig tvunget til at indlede sin egen farlige efterforskning, og dét fører hende dybere og dybere ind i en meget farlig (under)verden.

     

    Stringent og håndholdt

    Fortalt i en medrivende, rå, stringent og håndholdt stil evner filmen flot at holde fast med jerngrebets klamme hånd. Der er bare ingen kære mor, når mexicanske magthavere ønsker penge – og det erfarer moren i denne historie på den hårde måde.

     

    Interessen daler

    Der er krummer i dén historie, og her er ingen unødvendig ekstra indpakning i formidlingen. Men midt i den højintense dramatik mærker man alligevel, at interessen daler noget.

     

    Tiltagende patetisk

    Det skyldes en lidt for insisterende og i bund og grund forudsigelig – og tiltagende patetisk – spændingskurve med rigelige mængder overdrivelser, der kan have en tendens til at skrige til himlen. Dette gælder også skuespillet, hvor her generelt er skruet for meget op for gassen.



    Anmeldt i 2021 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2021, Mexico, Drama, Teenagere, 140 min.

    Dansk titel: La civil
    Instr: Teodora Mihai Prod: Hans Everaert Manus: Habacuc Antonio De Rosario, Teodora Mihai Foto: Marius Panduru Klip: Alain Dessauvage Mus: Jean-Stephane Garbe, Hugo Lippens
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation
    Priser
    • CAN - Prize of Courage
    • CAN-N - Un Certain Regard-nominering
    • CAN-N - Golden Camera-nominering