Broen [2] (2013)

  En dansk og en svensk kriminalassistent arbejder sammen på tværs af sundet i forsøget på at stoppe en ondsindet virus-forbryder.


  SVAG 2’ER

  Sammenhængende i denne serie:

  Broen [1. sæson] (2011)
  Broen [2. sæson] (2013)

  Skuffende svag 2. sæson af den dansk-svenske krimi-serie: I et nærved ubehjælpsomt set up er totaloplevelsen flad, uvedkommende og ufrivilligt komisk. Først og fremmest er historien en meget tam affære, og det indvirker naturligt nok på sæsonens troværdighed og gennemslagskraft - i alle facetter, skal det vise sig.

  Ny fællesnordisk sag
  Saga Norén og Martin Rohde finder atter sammen i en fællesnordisk sag - denne gang er en væmmelig virus med en dødelighed på mindst 100 % på banen. Grumme bagmænd med gustne bagtanker sætter Saga & Martin på en prøvelse ud over det sædvanlige. Problemet med denne virushistorie er, at den aldrig bliver hverken medrivende eller uhyggelig. Der er ikke noget, der bider på tilskueren eller kradser i lakken.

  Vaklende skuespil
  Det påvirker i høj grad skuespillet: Der er ikke noget at spille op imod andet end de rolletyper og stemninger, der så fint blev opbygget i første sæson.
   

  Ingen gennemslagskraft

  Heraf affødes en hel lille enklave af jævnt jammerligt skuespil. Hovedrollerne slæber an, men der er ikke den samme aparte gennemslagskraft i makkerparret Norén/Rohde. Noréns sociale handikap står langt mere ufokuseret, grænsende til det plat utroværdige.

  Svagere skuespil
  I det efterhånden sammentømrede team af mordgådeentusiaster står assistenten Pernille i Vickie Bak Laursens spil ikke stærkt, og Dag Malmberg, der var glimrende i første sæson som lederen på den svenske side, er her en skygge af sig selv.

  Visuelt raffineret
  Hvor seriens anden sæson stadig har sine styrker er primært i det visuelt raffinerede med de filtrerede og delikat fotograferede billeder.  Anmeldt i 2014 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2013, Danmark/TV, Sverige, Krimi, Mystik, Thriller, Seriemordere, 600 min.

  Dansk titel: Broen [2. sæson] (tvs)
  Instr: Charlotte Sieling, Henrik Georgsson, Morten Arnfred, Kathrine Windfeld Prod: Bo Ehrhardt, Anders Landström Manus: Hans Rosenfeldt m.fl. Foto: Carl Sundberg m.fl. Klip: Patrick Austen m.fl. Mus: Patrik Andrén, Uno Helmersson, Johan Söderqvist
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation
  Priser
  • RB - Bedste skuespillerinde i tv-serie (Helin)
  • RB - Bedste skuespiller i tv-serie (Bodnia)