The Bedroom Window (1987)

    En mand er i alvorlig knibe, da han i et forsøg på at beskytte sin hemmelige elskerinde, lyver om et overfald, han har bevidnet.


    VELDOSERET THRILLER

    Instruktør Curtis Hanson var ikke bleg for at kaste sig over de lidt fortærskede genrefilm, og ind imellem lykkedes det ham at tilføre det forudsigelige en kant eller noget spidsfindigt. Som i tilfældet "The Bedroom Window".

     

    Betændt affære

    Her spiller Steve Guttenberg den succesrige Terry Lambert, der knalder chefens kone (Isabelle Huppert i filmens mest vaklende præstation.) Da de begge bevidner et igangværende overfald på gaden fra Lamberts lejlighedsvindue, bliver det begyndelsen til en langstrakt og betændt (retslig) affære.

     

    Hvide løgne

    For Lambert tror naivt, at han kan stikke politiet og retten nogle hvide løgne. Det giver bagslag. Samtidig kæmper Lambert side om side med voldtægtsmanden- og morderens næsten-offer, den tiltalende Denise, for at få skovlen under gerningsmanden, før han er over sit næste offer. Og det er en farlig leg.

     

    Iskolde, grønlige øjne

    Plottet er ikke hulfrit, og langt fra alle begivenheder falder lige troværdigt. Samtidig er spillet ujævnt – dog skal Steve Guttenberg fremhæves for en fint balanceret hovedrollepræstation, der ligger langt fra de (samtidige) Police Academy-film, der for alvor gjorde ham berømt. Og så er Brad Greenquist særdeles dygtig til at gøre sin knaldrødhårede seriemorder med iskolde, grønlige øjne ganske skræmmende – uden han behøver sige noget.

     

    Barn af senfirserne

    Teknisk flot og på mange måder barn af sin senfirsertid udgør "The Bedroom Window" et både underholdende og uhyggeligt bekendtskab, der dog er noget hæmmet af en insisterende underlægningsmusik.



    Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1987, Krimi, Thriller, Mystik, Seriemordere, 112 min.

    Dansk titel: Vidnet i vinduet
    Instr: Curtis Hanson Prod: Martha De Laurentiis Manus: Curtis Hanson Baseret på: romanen "The Witnesses" af Anne Holden Foto: Gilbert Taylor Klip: Scott Conrad Mus: Patrick Gleeson, Michael Shrieve