Scream 2 (1997)

  En seriemorder med en skrigende maske holder sig ikke tilbage – og terroriserer en gruppe universitetsstuderende unge.


  FLERE SKRIG I MØRKET

  Sammenhængende film:

  Scream (1996)

  Scream 2 (1997)

   

  At hold og skuespillere har haft det sjovt, da de indspillede denne efterfølger til 1996-hittet "Scream", fornemmer man tydeligt. Ikke mindst i de mange meta-filmiske indspark i både dialog og handling.

   

  Komisk grundtone

  "Scream 2" er ligesom sin forgænger ikke "anerkendt" som komedie, men faktisk er grundtonen ofte komisk. Så bliver de morbide, kniv-penetrerende begivenheder også så meget desto mere spiselige for hr. og fru USA.

   

  Idyllen går fløjten

  Fokus er igen purunge amerikanere, som de fjoller rundt med studierne og kærlighedslivet. Men idyllen går fløjten, da en ny(?) gubbe ifører sig den traumatiserende skrig-maske. Han terroriserer alt og alle, hvis ikke de var det i forvejen!

   

  Alt for lang

  "Scream 2" er med sine to timers spilletid alt for lang. Mange af scenerne opleves som langstrakte eller decideret overflødige. I det hele taget er filmen gumpetung i sin popsmarte "se mig"-formidling og glider af på en overflade, der er bundforudsigelig.

   

  Gysene udebliver

  Gysenes hårrejsende effekter udebliver således næsten helt – mens den imponerende rollebesætning vrider og vender sig mellem overfriske scener og tilsvarende replikker. Naturligvis med enorme mængder kvælende underlægningsmusik.  Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023