Sundown (2021)

  En midaldrende mand på ferie med familien i Acapulco lader som om, han har glemt sit pas ved en akut hjemfart. Han har en plan.


  SIDSTE DANS

  De fleste kan nok forholde sig til, at hverdagen med familien ind imellem kan blive lidt for overvældende. Det er noget af den problematik, som Chronic (2015)-instruktøren Michel Franco elegant kredser om. Men der er meget mere i dette plot, end man umiddelbart fornemmer.
   

  Det søde liv, eller..?

  En midaldrende mand på ferie i Acapulco med familien lader i lufthavnen som om, han har glemt sit pas. I virkeligheden har han en plan – måske ønsker han at udleve noget, som konen ikke kan give ham. I hvert fald lader han familien tage hjem til London alene, mens han lever det søde liv ved stranden. Men endnu en overraskelse venter i filmens lune lomme.
   

  Ro og nærvær

  Der er masser af ro og nærvær i fortællingen, på flere parametre. Og overraskelserne lurer konstant, i hvert fald er det ikke nemt at forudsige, hvad der venter om næste hjørne – en stor kvalitet ved fortællingen.
   

  Stor fascinationskraft

  De sydamerikanske lokaliteter, og lokalbefolkningens ofte lette omgang med lov og orden, bidrager med stor fascinationskraft – og en hemmelighedsfuldhed, der ikke havde kunnet hentes på samme måde ud af en beretning i fx London.
   

  Knap og stiliseret

  Fortælling af knap, stiliseret og yderst velspillet – fuld er indlevelse i det meget betændte og ofte alternative fortællemønster. Her er ingen musik eller springende klip og bevægelser. Fokus er på roen; vel at mærke dén, der befinder sig i orkanens øje, og som Tim Roth evner at omfavne.  Anmeldt i 2021 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2021, Frankrig, Drama, Psykologisk drama, Teenagere, 83 min.

  Dansk titel: Sundown
  Instr: Michel Franco Prod: Michel Franco, Eréndira Núñez Larios, Cristina Velasco Manus: Michel Franco Foto: Yves Cape Klip: Óscar Figueroa, Michel Franco
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation