Prey (2021)

  En gruppe gutter på vildmarkstur må søge nærved umulig dækning fra en mystisk skarpskytte, der skyder uden varsel.


  SKOVENS DYBE, STILLE (U)RO

  + PLUS: natur-locations | intensitet | enkel plotstruktur
  -MINUS: patos | utroværdig | støjende

   

  En gruppe tyske gutter er på polterabend-vildmarkstur, da de bliver overrasket af en usynlig skarpskytte. Uden varsel bliver der skudt for at dræbe, og fyrene må tage benene på nakken fra morderen, de ikke kan se.

   

  Trængt ind i skoven

  Snart er de trængt godt ind i skoven, men kan de overhovedet stille noget op, når alt tyder på, at "hævneren" altid er et skridt foran den umage vennegruppe? Svaret lader vi blafre lidt i trækronerne.

   

  En lidt sær størrelse

  "Prey" er en lidt sær størrelse og ikke for enhver smag. Egentlig er thrilleren reel nok i sin historie og virkningsfuld i sin primale kamp/flugt-tematik. Men samtidig æder den sig selv op med alt for meget patos (centreret omkring den snart afslørede, mystiske skarpskytte) og underlægningsmusik.

   

  Mudret og utroværdig

  Fra at have haft potentialet til at blive en rigtig ækel vildmarks-thriller, bliver "Prey" i stedet mudret, utroværdig og generelt bare uskøn. Men det ændrer ikke ved, at grundpræmissen stadig rummer en god håndfuld krybende uhyggelige sekvenser.

   

  Skovens dybe, stille (u)ro

  Bl.a. er skovens dybe, stille (u)ro ret pænt udnyttet i en generelt enkel plotstruktur, der kommer ud over rampen. Alle personerne og deres intriger er til gengæld fjollede og uvedkommende, og ikke ret mange af de (blodige) begivenheder kommer som overraskelser.  Anmeldt i 2021 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2021, Tyskland, Thriller, Drama, 87 min.

  Dansk titel: Prey
  Instr: Thomas Sieben Prod: Barbara Mientus Manus: Thomas Sieben Foto: Andreas Berger Mus: Michael Kamm, Maximilian Stephan
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation