Alle disse dage (1993)

  Vi følger hverdagen blandt beboere og ansatte på Rundskuedagens plejehjem i Dannebrogsgade på Vesterbro.


  EN DAG AD GANGEN...

  + PLUS: fluen på væggen-stil | enkel | tankevækkende
  -MINUS: -

   

  Plejehjemslivet personificeres her i altid jordbudne og indholds-optagede Lars Engels' dokumentariske linse. "Alle disse dage" skildrer således hverdagslivet for beboere og ansatte på Rundskuedagens plejehjem i Dannebrogsgade på Vesterbro.

   

  Ikke lutter lykke

  At alderdommen og dens sidste bolig ikke altid er forbundet med lutter lykke er næppe en overraskelse for mange. Men det er en svær kunst at komme under huden på håbløs- og modløsheden, uden hverken at melodramatisere eller på anden vis falde for indpakningens fristelser.

   

  Kunsten mestres

  Men dén kunst mestres i "Alle disse dage" - hvor ikke alle dage er håb- og modløse. Der er også gode stunder på gangene og ved fællesspisebordene - der er bare lidt langt mellem snapsene og dem med det strålende humør. Heldigvis er personalet tålmodigt og forstående.

   

  Tankevækkende dagligdagssituationer

  Som det er kendetegnende for alle Lars Engels' tv-dokumentarer er stilen udtalt fluen-på-væggen-båret, hvilket afføder stor ærlighed i masser af tankevækkende dagligsagssituationer. Ingen store armbevægelser i en teknisk ramme præget af en samlende mission: Autenticiteten.  Anmeldt i 2021 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  1993, Danmark/TV, Dokumentar, 55 min.

  Dansk titel: Alle disse dage
  Instr: Lars Engels Prod: Flemming Grenz Foto: Søren Ingemann Klip: Jørgen Rosenhoff
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation