Starcrash (1978)

    En kejser i en udkantsgalakse hyrer et djærvt makkerpar til at redde sønnike - og freden mellem stjernerne.


    UDTALT UDVANDET

    Meget tæt på et udtalt bundskrab: Dette italienske forsøg på at skabe en form for B-version af Star Wars: Episode IV - A New Hope (1977) falder hørbart til scenegulvet uden at efterlade svært meget mere end et lille bittersødt overbærende smil fra tilskueren.

     

    Udtalt elendigt

    Af nærved uforklarlige årsager lykkedes det at få legenden John Barry til at komponere underlægningsmusikken, og det er noget af det, man undrer sig allermest over, når det ret hurtigt står klart, at "Starcrash" er så udtalt elendig, som det er tilfældet.

     

    Fænomenalt jukset

    Plottet er tyndere end et ark toiletpapir (en kejser i en udkantsgalakse hyrer et djærvt makkerpar til at redde sønnike - og freden mellem stjernerne), scenografien er billigere udseende end 0.A's temauge i billedkunst, kostumerne er lattervækkende utroværdige, mange af udendørsscenerne er med bagprojicering, lyden klinger hult af studie - og stemme-dubbingen er fænomenalt jukset.

     

    Sjove hulemænd

    Små afvigelser fra den rene elendighed opstår, da Mission: Red udkantsgalaksen får rigtigt sand mellem tæerne på en fjern planet. Her bliver de mødt af mavesure hulemænd med skindveste, deforme (indavlede?) ansigter og køller. I det mindste et morsomt islæt.

     

    Endeløse scener

    Ellers forekommer scenerne i og omkring rumskibet endeløse i deres miserable - og i vid udstrækning selvhøjtidelige - koreografi. Det bliver aldrig kønt, selv ikke når en rigtig star som Christopher Plummer for en stund toner frem.



    Anmeldt i 2021 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1978, Italien, Action, Science Fiction, Eventyr, 92 min.

    Dansk titel: Star Crash - Stjerne-duel
    Instr: Luigi Cozzi Prod: Nat Wachsberger, Patrick Wachsberger Manus: Luigi Cozzi, Nat Wachsberger Foto: Paul Beeson, Roberto D'Ettorre Piazzoli Klip: Sergio Montanari Mus: John Barry