Vattnet (2012)

  En teenagedreng keder sig i sit luksusliv med sin emsige mor. Men en dag møder han en svensk knægt, som han føler sig voldsomt tiltrukket af.


  ATTRACTION

  I en sjov hollandsk-svensk sammenblanding fortælles her historien om homoseksuel tiltrækningskraft mellem to teenagedrenge.

  Fin kedsomhedsskildring
  Filmen lykkes fint i skildringen af hovedpersonens kedsomhed med en emsig mor i et hverdagsliv præget af overflod, men uden den store spænding. Pludselig brydes kedsomhedens mønster, da en lille gruppe unge svenske mænd bor på det fornemme sted, hvor drengen keder sig i det daglige.
   

  Kærlig omsorg

  En af svenskerne er blevet slået til plukfisk, og hovedpersonen tager sig nu af ham - og den kærlige omsorg har mere end antydningen af en overbygning i form af en seksuel tiltrækningskraft.

  Erotisk spændingskurve
  Filmens erotiske spændingskurve er størst i filmens første halvdel, hvor antydningerne endnu er forjættende. Herefter går noget af elektriciteten tabt. Forcerne ligger i ærlige nærbilleder af teenagehud og i tiltrækningens antydninger.  Anmeldt i 2013 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  2012, Holland, Drama, Romantik, Teenagere, Homoseksuelt tema, 15 min.

  Dansk titel: Vattnet
  Instr: Marco Van Bergen Prod: Lucinsa Verwey Manus: Marco Van Bergen Foto: Winant Veldhuizen Klip: Thomas Nauw Mus: Marco Van Bergen
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation