Push (2019)

    Dokumentar om det verdensomspændende fænomen, hvordan boliger bliver opkøbt af rige investorer og står tomme.


    BOLIGER PÅ SPIDSEN

    Flot produceret, spillefilmsagtigt filmet, lidt for rigeligt musikunderlagt: Universelt medrivende dokumentar om det verdensomspændende fænomen med alt for dyre lejligheder og huse.

     

    Det absurde boligmarked

    Og med fokus på, hvordan boliger bliver opkøbt af rige investorer (Blackstone) og står tomme (i London er dette meget udbredt og skaber spøgelsesområder i byen som skarp, absurd kontrast til de mange hjemløse ).

     

    En bolig-konsulent på rejse

    Filmen følger især den canadiske ”bolig-konsulent” Leilani Farha, der har specialiseret sig i at rejse kloden rundt for at kortlægge og rådgive om bolig-issues.

     

    400 % prisstigning

    Hvad er det, der skaber forholdene omkring boliger i storbyerne? Hvorfor er de så ekstremt dyre? Hvem er byerne overhovedet skabt til? Boligerne i Canada er fx steget med over 400 % over ganske få år.

     

    Spændende afkroge

    Dokumentaren bringer os rundt i spændende afkroge af verden med fine perspektiver gennem ekspert-interviews og møder med de folk, der bor i verden og oplever bolig-udfordringerne i hverdagen. Vandt Publikumsprisen på CPH:DOX.



    Anmeldt i 2019 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2019, Sverige, Dokumentar, 92 min.

    Dansk titel: Push
    Instr: Fredrik Gertten Prod: Margarete Jangård Manus: Fredrik Gertten Foto: Janice D'Avila, Iris Ng Klip: Erik Bäfving Mus: Florencia Di Concilio
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation