Kristiane af Marstal (1956)

    To unge skippere er forelskede i den samme kvinde, men må alle tre finde melodien, da den ene bliver gift med hende.


    HJERTET PÅ RETTE STED

    Herlig og meget hjertelig Annelise Reenberg-rom com, der ejer en vidunderlig timing i alle scener og råder over en stor skare af tilsvarende veloplagte skuespillere i både store og små roller.

     

    Forelskede i samme bagerjomfru

    De to skipperer Hans og Poul tøffer diverse varer af sted i deres charmerende, encylindrede sejlskib Kristiane. Med base i Marstal er de i den penible situation, at de begge er forelskede i bagerjomfruen Margit.

     

    En svær kærlighedskunst

    Men kun en af herrerne kan jo få hendes hånd, og hvordan undgår den anden så at gå i hundene af misundelse? Det er virkelig kunsten, men måske kommer løsningen fra uventet kant et stykke inde i handlingen? Man kan jo have lov at håbe.

     

    Pomp, pragt og masser af glimt i øjet

    Den altid finurlige karakterskuespiller Knud Heglund fik her en sjælden hovedrolle, som han udfylder med betagende pomp, pragt og masser af glimt i øjet. Han er både byens borgmester, bagermester - og brandmester, så han har i sandhed nok at se til.

     

    Flot doseret

    Blandt birollerne glimrer særligt Paul Hagen som den djærve bagersvend Frederik - en komisk flot doseret præstation uden tendens til lagkage. Og Annemette Svendsen er betagende som sart, sørgmodig og elskelig ung kvinde, der må reddes af Louis Miehe-Renards smukt nedtonede skipper Hans.

     

    Uvurderlig charme

    De mange udendørsoptagelser af bl.a. Marstal bidrager med en uvurderlig charme. I det hele taget er det nemt at se igennem fingre med de pletvis letkøbte komedieløjer. Man kan klare meget, når helheden er veloplagt og sympatisk.



    Anmeldt i 2021 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024