Kristiane af Marstal (1956)

  To unge skippere er forelskede i den samme kvinde, men må alle tre finde melodien, da den ene bliver gift med hende.


  HJERTET PÅ RETTE STED

  Herlig og meget hjertelig Annelise Reenberg-rom com, der ejer en vidunderlig timing i alle scener og råder over en stor skare af tilsvarende veloplagte skuespillere i både store og små roller.

   

  Forelskede i samme bagerjomfru

  De to skipperer Hans og Poul tøffer diverse varer af sted i deres charmerende, encylindrede sejlskib Kristiane. Med base i Marstal er de i den penible situation, at de begge er forelskede i bagerjomfruen Margit.

   

  En svær kærlighedskunst

  Men kun en af herrerne kan jo få hendes hånd, og hvordan undgår den anden så at gå i hundene af misundelse? Det er virkelig kunsten, men måske kommer løsningen fra uventet kant et stykke inde i handlingen? Man kan jo have lov at håbe.

   

  Pomp, pragt og masser af glimt i øjet

  Den altid finurlige karakterskuespiller Knud Heglund fik her en sjælden hovedrolle, som han udfylder med betagende pomp, pragt og masser af glimt i øjet. Han er både byens borgmester, bagermester - og brandmester, så han har i sandhed nok at se til.

   

  Flot doseret

  Blandt birollerne glimrer særligt Paul Hagen som den djærve bagersvend Frederik - en komisk flot doseret præstation uden tendens til lagkage. Og Annemette Svendsen er betagende som sart, sørgmodig og elskelig ung kvinde, der må reddes af Louis Miehe-Renards smukt nedtonede skipper Hans.

   

  Uvurderlig charme

  De mange udendørsoptagelser af bl.a. Marstal bidrager med en uvurderlig charme. I det hele taget er det nemt at se igennem fingre med de pletvis letkøbte komedieløjer. Man kan klare meget, når helheden er veloplagt og sympatisk.  Anmeldt i 2021 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024