Borat Subsequent Moviefilm (2020)

    En tv-reporter fra Kasakhstan rejser endnu engang til USA for at blive klogere på Guds eget land og forhåbentlig bringe gode kulturelle ideer med hjem.


    PLAT LAVKOMIK

    Sammenhængende film:

    Borat (2006)

    Borat Subsequent Moviefilm (2020)

     

    14 år efter den vidunderligt ufiltrerede og gennemført pinlige farce "Borat" kunne Sacha Baron Cohen ikke længere stå for fristelsen til at fabrikere en efterfølger. Det er han ikke sluppet særligt heldigt fra - og 2'eren er mere end noget andet pinlig på den ufede måde.

     

    Klogere på Guds eget land

    Ligesom i den første film centrerer handlingen sig om den kasakhstanske tv-reporter Borat. Han rejser endnu engang til USA for at blive klogere på Guds eget land og forhåbentlig bringe gode kulturelle ideer med hjem.

     

    Morskaben kvæles

    Men i 2'eren får han sin indavlede og komplet degenerede teenagedatter med på slæb, og det kvæler faktisk det meste af den potentielle morskab. Mest fordi, det slet ikke er lykkedes Cohen at gøre datterfiguren tilnærmelsesvis interessant i den fjogede sammenhæng. Men også fordi Maria Bakalova i rollen ikke ejer en brøkdel af Cohens komiske stortalent.

     

    Falder til jorden

    Ganske vist afføder parløbet nogle få meget morsomme scener, men de kan tælles på det halve af en hånd. I det store og hele er filmen altså uden ret meget ekko af den oprindelige, og den tilsigtede tagen pis på USA falder desværre ret meget til jorden. En saftigt dikterende og støjende underlægningsmusik gør filmen endnu mere kejtet.



    Anmeldt i 2020 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2020, Storbritannien, Komedie, Farce, Teenagere, 95 min.

    Dansk titel: Borat Subsequent Moviefilm
    Instr: Jason Woliner Prod: Sacha Baron Cohen m.fl. Manus: Sacha Baron Cohen m.fl. Foto: Luke Geissbuhler Klip: Craig Alpert m.fl. Mus: Erran Baron Cohen
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation