The Real McCoy (1993)

  En mestertyv på prøveløsladelse fristes af et episk bankrøveri, der kan gøre hende fri som fuglen.


  TYV PÅ TÆERNE

  Oplev Kim Basinger som mestertyven Karen McCoy. Netop prøveløsladt fra kvindefængslet har Karen mere end blot en lille ting, hun gerne vil sætte flueben ud for. For det første har hun en søn, der ikke kender hendes eksistens - og så er der også lige noget med hævn og moral fra fortiden.

   

  Frihed, penge og retfærdighed

  Så da Karen af Val Kilmers wannabe-tyv-tyve J.T. Barker involveres i et episk bankrøveri, tøver Karen ikke med at takke ja. Det kan nemlig blive nøglen til både frihed, penge og retfærdighed. Men det kræver, at hun holder tungen lige i munden.

   

  Reel fortællestil

  "The Real McCoy" er bestemt ingen højkarats-storfilm, men fortællestilen er reel, bankrøveriet og dets planlægning velkoreograferet - og underholdningen er generelt bare hjemme. Så klarer man langt nemmere de åbenlyse dum-klichéer, stedvis billigt udseende teknik og et hold skuespillere, der spiller på rutinen.

   

  Velkoreograferet bankrøveri

  Når filmen er allermest stemningsmæssigt omsluttende - og det gælder især, når bankrøveriet skal effektueres - er det nemt at glemme den lidt hakkende iscenesættelse. Brad Fiedels underlægningsmusik er meget tilstedeværende og hører bestemt ikke til hans mest inspirerede.  Anmeldt i 2020 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1993, USA, Krimi, Action, Thriller, 105 min.

  Dansk titel: Mestertyven McCoy
  Instr: Russell Mulcahy Prod: Martin Bregman m.fl. Manus: William Davies, William Osborne Baseret på: roman af Desmond Lowden Foto: Denis Crossan Klip: Peter Horness Mus: Brad Fiedel