Savage Streets (1984)

    En ung selvtægtskvinde vil hævne en række ugerninger begået af en lokal gruppe banditter.


    SÅ KAN DE LÆRE DET!

    Første halvdel af dette krimidrama er ret beset en ungdsomsfilm med et twist. Her er gymnasieeleverne, der keder sig bravt i det daglige. Her er også seksuelle spændinger og som en slags bonus masser af (kvindelig) nøgenhed.

     

    No-nonsense

    Linda Blairs Brenda er en djærv og no-nonsense-gymnasiepige, der ud over at pleje sit image som hårdhudet og usårlig også tager sig kærligt af sin døvstumme søster. Men de helt store problemer opstår, da den lokale ballademager-gruppe The Scars melder deres samvittighedsløse ankomst.

     

    I den hævntørstige overall

    Ført an af banditten Jake skyr de ingen midler. Når de vil have noget på den dumme, skal de nok også få det - og hvis nogle er uenige med Jake, er der nok også en løsning på det! Men snart rykker det hele lidt for tæt på Brendas privatliv, og hun må trække i den hævntørstige overall...

     

    Fin første halvdel

    "Savage Streets" er egentlig rigtig hæderlig i de første tre kvarters tid - diverse overdrivelser og tåbeligheder ser man gerne stort på hér. Men så kammer herlighederne over i det ekstreme, primitive og uklædelige - og vi bliver på mange måder vidner til to forskellige film i en skal.

     

    Masser af 80'er-kitsch

    Med masser af 80'er-typisk kitsch (inklusive masser af ekstremt støjende popsange) er "Savage Streets" et farvestrålende tidsbillede at betragte. Skuespillet er til den vaklende side: Linda Blair forfalder til rendyrket tyk sarkasme hen imod slutningen.



    Anmeldt i 2020 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1984, USA, Action, Krimi, Drama, Teenagere, 93 min.

    Dansk titel: Savage Streets - ondskabens gade
    Instr: Danny Steinmann Prod: John Strong Manus: Norman Yonemoto, Danny Steinmann Foto: Stephen L. Posey Klip: John A. O'Connor, Bruce Stubblefield Mus: John D'Andrea, Michael Lloyd