Untraceable (2008)

  En FBI-agent og alenemor forsøger desperat at komme på sporet af en seriemorder, der livestreamer sine bestialske mord på nettet.


  NETTETS BAGSIDER

  Lækker og nervepirrende krimi-thriller, der er tidløs i moderne sammenhæng: "Untraceable" beskæftiger sig nemlig med cyberkriminalitet, når den er allermest klam og hårrejsende - nemlig livestreamede mord.

   

  Snedig webmorder

  FBI-agenten Jennifer Marsh er på sagen, men erfarer hurtigt, at morderen er mere end almindeligt snedig i sin omgang med IP-adresser og multinationale serverskift. Hermed er han untraceable, og frustrationerne på FBI-holdet vokser sig kun større, da morderen beslutter at gøre indhug i agent-besætningen.

   

  Stemningsmættet

  Ikke nogen voldsomt uforudsigelig thriller, og ind imellem præget af uklædelige overdrivelser og klichéer. Men "Untraceable" lukrerer på en både flot fotograferet og stemningsmættet katten-efter-musen-udvikling.

   

  Bestialsk detaljerigdom

  Velspillet og ind imellem ækel i sin bestialske detaljerigdom udgør thrilleren en filmoplevelse hævet et par nøk over standaraden for denne type masseproducerede amerikanske genrefilm. Helt som ventet med en hel del for meget underlægningsmusik til at følge begivenheder og stemninger "sikkert" til dørs.  Anmeldt i 2020 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2008, USA, Krimi, Thriller, Seriemordere, 101 min.

  Dansk titel: Untraceable
  Instr: Gregory Hoblit Prod: Andy Cohen, Hawk Koch, Gary Lucchesi, Steven Pearl, Tom Rosenberg Manus: Robert Fyvolent, Mark Brinker, Allison Burnett Foto: Anastas N. Michos Klip: Gregory Plotkin, David Rosenbloom Mus: Chistopher Young