Parker (2013)

  En mestertyv trodser fire brækkede ribben og andre "småskader" i et omfattende hævntogt om millioner.


  LÆKKER ACTION

  Veteraninstruktør Taylor Hackford kaster sig her over en filmatisering af Donald E. Westlakes populære "Parker"-romaner. Resultatet er saftigt og slagkraftigt med en udpræget lækker brug af locations og en smittende veloplagthed i det hårdt optrukne persongalleri.

  Hævntørst
  Ikke at der er noget nyt under solen. "Parker" leverer actionvaren på en klichémættet hævntørsthistorie med alt fra lækre biler, saftige damer og masser af guns.

  Fremdrift & smil på læberne
  Og det skal der ikke kimses ad. Der er fremdrift og smil på læberne fra første til sidste scene, og glimtet i øjnene smitter og underholder.

  Uventet hjælp
  Mestertyven Parker er sluppet godt af sted med et tyveri af dollars fra et gigantisk tivoli. Men hans makkere bedrager ham på det groveste - hvilket afføder et veltilrettelagt hævntogt, hvor Parker får uventet hjælp fra en lokal ejendomsmægler, der samtidig er babe.

  Flot set up
  Ingen spildte kræfter i et generelt flot set up med masser af let forudsigelige mønstre udi genrens mange små sidegader.  Anmeldt i 2014 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2013, USA, Action, Krimi, Romantik, 118 min.

  Dansk titel: Parker
  Instr: Taylor Hackford Prod: Les Alexander, Steve Chasman, Taylor Hackford, Sidney Kimmel Manus: John J. McLaughlin Baseret på: romanen "Flashfire" af Donald E. Westlake Foto: J. Michael Muro Klip: Mark Warner Mus: David Buckley