Surviving the Cut [1] (2010)

  Et filmhold følger amerikanske elitesoldat-aspiranter i deres umenneskeligt hårde prøvelser for at blive unikke soldater.


  BLOD, SVED & TÅRER

  Actionmættet reality tv, der fungerer på sine militante præmisser: "Surviving the Cut" giver et enestående indblik i amerikansk elitesoldatsvirksomhed, som den tager sig ud på de heftige militærkurser, der skiller får fra bukke.

  Sved på panden
  Så er det rart at kunne få lidt sved på panden hjemme i sofaen, når man følger de mange pinsler gennem mudder og rådne vandløb med skrigende soldater og hylende sirener i totalt mørke og bidende kulde.

  "Kærlig tortur"
  Der er måske mere tale om mænd af en særlig støbning end mænd af den rette støbning: Det kræver en helt særlig type frivilligt at underkaste sig denne form for "kærlige tortur" - med det mål efterfølgende at havne i rigtig krig.

  Hård kamp
  Serien er lige dele saftig konfrontation med militærteknik og den hårde reception i den anden ende, hvor unge soldater kæmper en brav kamp på både krop og psyke for at gennemføre kurset.

  Svigermødres våde drømme
  Svigermødres våde drømme er således linet op med fuld oppakning. Humor er der ikke meget af i militæret. Kæft, trit og retning og gerne en smule medfødt vanvid eller endnu bedre mangel på tankevirksomhed - så spiller klaveret bedre i pløre til næsetippen.

  Fin balance
  Serien er både lærerig og underholdende og har en fin balance i sin puls 100+-fremstilling af livet i camouflagedragten.  Anmeldt i 2014 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2010, USA, Dokumentar, 270 min.

  Dansk titel: Surviving the Cut [1. sæson] (tvs)
  Instr: Bobby Williams Prod: Frank Longo, Bob Parr Manus: Lynn Dougherty, Bobby Williams Klip: Frank Longo m.fl. Mus: Michael Baiardi
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation