Blackthorn (2011)

  Banditten Butch Cassidy er ikke død og fører en rolig pensionisttilværelse i de sydamerikanske bjerge, indtil han bliver nødt til at tage sin gamle karriere op igen.


  STILFULDT OG STILLE

  Flot fotograferet western-thriller, der genopliver Det Vilde Vestens berømte outlaw, Butch Cassidy. Han er ikke blevet skudt, men fører en tilbagetrukket pensionisttilværelse på en lille gård i Sydamerika.


  Over alle bjerge
  Han har netop hentet hele sin formue i banken, da en spansk bandit er tæt ved at lykkes med at røve ham. I stedet får Butch kløerne i ham, men hesten og pengene er over alle bjerge.

  Dårlig stemning
  Nu hænger de to på hinanden. Spanieren hævder, at han har gemt en masse penge et hemmeligt sted, så måske kan han råde bod på den dårlige stemning, han har skabt i forholdet til Butch.

  Flotte billeder
  Mange af de meget flotte billeder får lov at stå alene uden underlægningsmusik, men lige så ofte præges billedet af uklædelig musik, nogle gange sågar med sang.

  Stærkt samspil
  Sam Shepard er stærk som den kontrolleret sammenbidte Butch, og samspillet med Eduardo Noriega er en af filmens klare forcer. Det generelle billede er stilhed: Rolig kameraføring, smukke naturbilleder og et skuespil, der tager sig tid til nuancerne.

  Mange genreklichéer
  Tendenser i retning af lovlig mange genreklichéer trækker filmoplevelsen noget ned. Nikolaj Coster Waldau kan opleves som en yngre udgave af Butch Cassidy.  Anmeldt i 2014 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2011, Storbritannien, Western, Action, Eventyr, Dyr på film, 102 min.

  Dansk titel: Blackthorn
  Instr: Mateo Gil Prod: Ibon Cormenzana, Andrés Santana Manus: Miguel Barros Foto: Juan Ruiz Anchia Klip: David Gallart Mus: Lucio Godoy