The Wild Ride (1960)

    En ung rebel med benzin i blodet kommer galt afsted, da han i sit evige overmod bl.a. slår et par politibetjente ihjel.


    BENZIN I BLODET

    Denne blot 60 minutter lange film er i dag afgjort mest interessant, fordi den senere superstjerne Jack Nicholson bestrider hovedrollen. Som rebellen Johnny Varron giver Nicholson her tidlige prøver på sine tekniske varemærker, men produktet "The Wild Ride" bærer i høj grad præg af at være venstrehåndsarbejde.

     

    Benzin i blodet

    Snart er Johnny Varron på flugt fra myndighederne. Han er nemlig ikke kun glad for at køre ræs på baner - også på gaderne giver han amerikanerbilen tæsk, upåvirket af om det koster et par politibetjentes liv. Spørgsmålet er, hvor længe Varron kan blive ved med at sno sig samvittighedsløst derudad.

     

    Jammerligt filmet

    Ind imellem jammerligt filmet (bedst koreograferet er racerløbet) og generelt tilfældigt klippet er "The Wild Ride" et teknisk usselt bekendtskab. Lydsiden er tynget af en nærved konstant jazz-underlægning, der forsøger at fremhæve Varrons beat-genetration-personlighed, men mere end noget andet forstyrrer i sin udspartlende virkning.

     

    Nicholson/Corman

    Det var Jack Nicholsons ungdoms-mentor, producenten Roger Corman, der endnu engang fik Nicholson med på rollelisten. Mange af filmens øvrige medvirkende var elever til instruktøren Havey Berman, der underviste som gymnasielærer på dramalinjen.

     

     



    Anmeldt i 2019 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1960, USA, Drama, Krimi, 61 min.

    Dansk titel: The Wild Ride
    Instr: Harvey Berman Prod: Harvey Berman Manus: Marion Rothman, Ann Porter Klip: William Mayer
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation