Escape from Wildcat Canyon (1998)

    En 11-årig dreng og hans bedstefar må overleve i vildmarken efter et flystyrt.


    SØDLADENT VILDMARKSDRAMA

    Mindre gennemsyret amerikansk-vammel, end man umiddelbart skulle antage: "Escape from Wildcat Canyon" rummer nogle ok søde optrin og stemninger mellem barnebarn og bedstefar alene i vildmarken, men filmen er bestemt også præget af det ultraforudsigelige.

     

    Med bedstefar i bjergene

    11-årige Pete har et meget varmt forhold til sin enkemands-bedstefar, der bor i bjergene. Derfor er han langt fra glad ved udsigterne til at skulle flytte til New York med sine forældre. Farmand har fået et stort jobtilbud, og flytter de tre, betyder det færre ture med bedstefar i bjergene.

     

    Mere dramatisk end planlagt

    Men Pete får en "sidste" tur med Grandpa i vildmarken – den bliver endda en del mere dramatisk end planlagt, da deres lille fly styrter ned midt i ingenting. Heldigvis har Pete ben i næsen, og bedstefar gode erfaringer udi overlevelse fra sin tid som soldat for længe siden.

     

    Alt for mange klichéer

    Manuskriptet er gennemsyret af alt for mange klichéer, og skuespillet kommer næppe ret mange til at sende postkort hjem om. Dennis Weaver er filmens star, men trives ikke emiment mellem stift skrevne replikker og situationer. Dog opstår der glimtvis ægthed, når han er "i ilden" langt, langt hjemmefra og må tage sig kærligt af sit barnebarn.

     

    Amerikansk-arketypisk

    Michael Caloz har noget af dén udstråling, som drengerollen Pete lever semi-højt på – til gengæld er begge hans forældre outreret amerikansk/canadisk-arketypisk. Når vi er i bjergene, er der fint flow i historien, selvom man aldrig rigtig føler sig hensat til reel dramatisk overlevelse, altså på liv og død.

     

    Klæbrig musik

    Nuttet (om end fuldkommen uforklaret) bliver det, da en schæferhund pludselig melder sin ankomst højt oppe i bjergene. Dén havde man ikke lige set komme... Normand Corbeils musik er klæbrig og alt for anvendt.



    Anmeldt i 2019 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1998, Canada, Drama, Eventyr, Børn på film, Fly på film, Bjerge på film, Dyr på film, 96 min.

    Dansk titel: Escape from Wildcat Canyon
    Instr: Marc F. Voizard Prod: Micheline Garant Manus: Robert Gosnell Foto: Stephen Reizes Klip: David R. McLeod Mus: Normand Corbeil
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation