Klovn [7] (2018)

  De to venner Frank og Casper må smerteligt meget igennem i deres respektive parforhold med tilhørende hverdagsliv.


  PINLIGE PARADER

  Klovn på film og tv:
  Klovn [1] (2005)
  Klovn [2] (2005)
  Klovn [3] (2006)
  Klovn [4] (2006)
  Klovn [5] (2008)
  Klovn [6] (2009)

  Klovn [7] (2018)

  Klovn [8] (2021)

  Klovn [9] (2022)

  Klovn: The Movie (2010)
  Klovn Forever (2015)

  Klovn the Final (2020)

   

  Næsten 10 år efter den 6. sæson af "Klovn" - og med to spillefilm kilet ind imellem - besluttede Casper og Frank at genoptage klovnerierne med en 7. sæson. Der er penge i skidtet, fristes man til at påpege, men niveauet holdes trods alt næsten ligeså højt, som vi er vant til. Men også kun næsten.

   

  Let metaltræthed

  Der er tilbøjeligheder til den let bøjelige metaltræthed her 10 år efter: Det forfriskende pust skal bl.a. være, at Frank og Mia er blevet forældre til to store børn (den ældste er kropumulig teenager). Det lykkes da også hovedforfatterne Frank og Casper at få en pæn portion småborgerlig morskab ud af det nu endnu mere satte parforhold og de hverdagslige prøvelser med tiltagende topmave, grå stænk i håret og børn, der bare synes, de gamle er frygtelig pinlige.

   

  Stadig ungkarl

  Casper er selvfølgelig stadig ungkarl - nu i parforhold med Aqua-millionæren Lene - men med appetit på så mange damer som muligt ved siden af. Her i 7. sæson ikke helt vellykket nok beskrevet, selvom der er fuld fokus på det politisk møg-ukorrekte, især i Caspers omtale af kvinder.

   

  Pinlighedsparader

  Pinlighedsparaderne kender vi alt for godt, og hvor sæsonen står stærkest (hvilket er de første to samt 7. episode) kender vi klovnerierne igen og måber med glæde. For det er en vellykket formel, de herrer har strikket sammen, 7. sæson bliver bare tanden for villet, og det er som om, gassen er gået en anelse af ballonen.

   

  Perfekt doseret

  Bedst spillende er Frank og Mia, der begge doserer perfekt - og i det digre birollegalleri bemærker man særligt Erik Clausen på hospice og Per Pallesen som kleptoman, der tager det som sin helt selvfølgelige ret at føle kvinder på brysterne som en del af sin event-betaling.  Anmeldt i 2019 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022