The Sopranos [6] (2007)

  En hårdkogt italiensk-amerikansk gangster begynder i al hemmelighed at gå til psykiater, mens tingene spidser til i hans kriminelle hverdag.


  BENHÅRD BRANCHE #6

  Sammenhængende i denne serie:
  The Sopranos [1] (1999)
  The Sopranos [2] (2000)
  The Sopranos [3] (2001)
  The Sopranos [4] (2002)
  The Sopranos [5] (2004)
  The Sopranos [6] (2007)

  Sidste sæson af "The Sopranos" udmærker sig ikke alene ved at samle og udrede tråde på forbilledlig vis, den gør det også anstændigt og roligt: Med sine 21 episoder er afslutningssæsonen næsten dobbelt så lang som sine fem forgængere.

  Afskedens time
  Så når afskedens time opstår med 21. afsnit af 6. sæson er det ikke uden vemod og eftertanke: Fan-tilskueren har været grebet af Sopranos-universet gennem næsten 90 episoder og har altså siddet med gennem tykt og tyndt i sammenlagt over tre døgn.

  Brillant kantet
  Med de mange potentielt overspændte situationer, som der lægges op til mod den allersidste episodes klimaks, må afrundingen siges at være brillant i sin kantede, mystiske og alligevel afklarede elegance.

  Drama til det sidste
  Der er ganske vist drama og højspænding til det sidste, men som det er seriens kendetegn mere på det psykologiske plan, og de enkelte rollefigurer "lukkes og slukkes" på hver deres måde med enten pomp og pragt eller en kugle for panden.

  Sårbart hårdkogt
  James Gandolfini er med sit sårbart hårdkogte portræt af Tony Soprano til det sidste seriens indiskutabelt stærkeste identifikationskraft, og afskeden med ham bliver ikke mindre definitiv af, at han mistede det virkelige liv i 2013.

  Stærk også i afrundingen
  Den stærke egenskab, at serien aldrig - og ikke engang mod klimaks - forfalder til hverken sensation eller stereotypisering, er medvirkende til at forme dens uafrystelige placering som en af alle tiders bedste amerikanske tv-serier.  Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2007, USA, Krimi, Drama, Børn på film, Teenagere, 999 min.

  Dansk titel: The Sopranos [6]
  Instr: David Chase, Timothy Van Patten, Jack Bender, Alan Taylor, Steve Buscemi, Danny Leiner, Steve Shill, Phil Abraham, Terence Winter Prod: Martin Bruestle m.fl. Manus: David Chase m.fl. Foto: Phil Abraham, Alik Sakharov, William Coleman Klip: Sidney Wolinsky m.fl. Mus: Will Edwards
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation
  Priser
  • GG-N - Bedste tv-skuespillerinde (Falco)