Larry Crowne (2011)

  En evigglad supermarkedsassistent bliver fyret og tvinges til at tage tilværelsens store temaer op. Og det kan meget vel betyde en helt frisk start.


  ULTRATYND KOMEDIE

  Med sin bare anden spillefilm som instruktør falder Tom Hanks i med et småpinligt plask: hans selvskrevne komedie om en mand i 50’erne der må på skolebænken og falder for sin lærerinde er sagt med pæne ord en ultratynd oplevelse.

  Gør noget ved sagen
  Larry Crowne er ellers en frisk og glad gut, der stortrives i sit arbejde i supermarkedet. Men da han en dag fyres med den begrundelse, at han ikke har nogen uddannelse, er han godt klar over, at han er nødt til at gøre noget ved sagen.

  Med oprejst pande
  Så han går til sagen med oprejst pande og er snart i gang med en universitetsuddannelse, hvor retoriktimerne hos den metaltrætte billedskønhed Mercedes vækker ham til live i mere end en forstand.

  Kørt fast
  Og Mercedes er tilfældigvis ved at køre fast i sit ægteskab, hvor hendes forfattermand har svært ved at indrømme, at det at kigge på storbarmede kvinder hele dagen skulle have nogen betydning.

  Patenteret smil
  Julia Roberts udfylder lærerinderollen med mindst 100 % varemærke-bittersødme: surmopset ulyst flyder snart over i det patenterede ultrabrede smil, efterhånden som Larry Crownes kejtede charme smitter mere og mere af.

  Pinligt til jorden
  Tom Hanks selv er absolut ikke den fødte komedie-skuespiller, og mange af hans kække scener og replikker falder pinligt til jorden – men de er så også dårligt skrevne helt fra grunden.

  Fesen filmoplevelse
  Det er i sandhed en fesen filmoplevelse, der kompletkvæles af James Newton Howards konstant tilstedeværende samba-komedie-feel-good-musik.  Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2011, USA, Komedie, Romantik, 98 min.

  Dansk titel: En ny chance til Larry Crowne
  Instr: Tom Hanks Prod: Gary Goetzman, Tom Hanks Manus: Tom Hanks, Nia Vardalos Foto: Philippe Rousselot Klip: Alan Cody Mus: James Newton Howard