Above the Law (1988)

  En efterhånden suspenderet Chicago-betjent med speciale i karate tager sagen i egen hånd, da væmmelige bagmænd vil have ham og hans familie ned med nakken.


  UDEN OVERRASKELSER

  Tidstypisk action uden overraskelser: Steven Seagal er i fin form i en af sine "bedre" præstationer, men herudover er der ikke meget nyt under solen i Andrew Davis' iscenesættelse. "Above the Law" fortæller en klichéhistorie, der ikke har meget glimt i hverken øje eller noget andet, og det former en tam filmoplevelse.

   

  Hårdkogt Chicago-betjent

  Seagal spiller den tidligere Vietnam-soldat Nico Toscani, der i firserne ernærer sig som hårdkogt politibetjent. Her får han glæde af sin mere end almindeligt veludviklede karatefægtning, når skurke og bagmænd kommer i vejen. Et håndkantslag og et spark i hovedhøjde, og modstanderne ligger jamrende på storbyasfalten.

   

  Kernefamilien trues

  Snart kommer problemerne rigtig tæt på, da bombe- og bagmænd truer Toscanis kernefamilie. Efter at være blevet suspenderet af sine korrupte chefer, ser Toscani sig nødsaget til at tage sagen i egen hånd, og han er i dén grad above the law, mens lillemor (Sharon Stone) og nyfødt krøltop ser bekymrede og øjevædede til fra sidelinjen.

   

  Atypisk makker

  Som Toscanis lidt atypiske makker ses Pam Grier, og de to har en lille serie passable scener sammen. Generelt er der dog ikke meget andet end netop passabel underholdning over actionfilmen - der tilmed er højtbelagt med David Michael Franks frygtelige og konglomeriske underlægningsmusik.

   

  Tyk fernis på tynd bund

  Det er i dag først og fremmest firser-kitschen, der gør Andrew Davis' film underholdende, men den er til gengæld også tyk fernis på tynd bund.  Anmeldt i 2018 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1988, USA, Action, Krimi, Børn på film, 99 min.

  Dansk titel: Nico
  Instr: Andrew Davis Prod: Andrew Davis, Steven Seagal Manus: Andrew Davis, Steven Pressfield, Ronald Shusett Baseret på: historie af Steven Seagal Foto: Robert Steadman Klip: Michael Brown Mus: David Michael Frank