Évolution (2015)

  En sær verden af isolation tæt på naturen på et hospital i en kystby, der på mystisk vis kun bebos af smådrenge og kvinder.


  LANGT FRA VIRKELIGHEDEN

  Tiltagende mystificerende overdrama, der i sit eget svært slugbare og kvasi-religiøse univers efterhånden udvikler sig til en konstruktion af en anden verden.

  Visuelt flot
  Det er ellers en visuelt fænomenal indramning af en historie på afveje: isolation tæt på naturen på et hospital i en kystby, der på mystisk vis kun bebos af smådrenge og kvinder.

  Langt fra virkeligheden
  Da drengen Nicholas en dag finder et lig i havet begynder han for alvor at undre sig over den mærkeligt stringent afmålte hverdag langt fra en mere virkelig verden.

  Maleriske billeder
  Lucile Hadzihalilovic iscenesætter med blik for visuel epik. Filmen fortælles nærmest grænseløst hengivent til maleriske totalbilleder af natursceneri eller lys/skygge i den hemmelighedsfulde verden bag det isolerede hospitals mure.

  Den gode historie?
  Men hvor vil den egentlige fortælling hen - filmens nerve, den gode historie? Den ser aldrig rigtig dagens lys bag de mange lag af narrativ konstruktion.

  Mærkelighedens detaljer
  I et sært ublasert lyddesign forstærkes mærkelighedernes detaljer yderligere: vi kommer længere og længere fra den tilnærmelsesvise virkelighed, der viste sig i filmens begyndelse.

  Fatalt konstrueret
  Hvor smukt og guldrandet det rent filmisk end måtte være lider "Évolution" markant under det fatalt konstruerede, før det til sidst helt kammer over.  Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2015, Frankrig, Belgien, Spanien, Drama, Mystik, Science Fiction, Børn på film, 81 min.

  Dansk titel: Evolution
  Instr: Lucile Hadzihalilovic Prod: Julien Naveau, Sylvie Pialat, Benoît Quainon, Sebastián Álvarez Manus: Lucile Hadzihalilovic, Alanté Kavaïté, Geoff Cox Foto: Manuel Dacosse Klip: Nassim Gordji Tehrani Mus: Jesús Diaz, Zacarias M. de la Riva
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation