We Remember Moments (2015)

  En islandsk teenagerdreng udsat for mobning i skolen får pludselig et trumfkort, da han med sit nye kamera tager et billede, der kan vende op og ned på hakkeordenen.


  HÅRDE ODDS

  Teenagerdrengen Pétur er en god dreng men plaget af mobning i skolen. Her er hans introverte anderledeshed et nemt offer for de "seje" drenge. Men da Pétur får et kamera i fødselsdagsgave, kommer han hurtigt i en situation, der kan vende tingene på hovedet. Det viser sig nemlig, at gymnasiets hårdeste mobber har noget kørende med en anden dreng - og dét får Pétur et billede af.

   

  Underliggende tema

  Iver Jensens 12 minutter lange kortfilm har således det homoseksuelle drama som underliggende tema. Men det er mobbe-temaet, der står stærkest i det intime og flot fotograferede kammerspil. Med fin inddragelse af islandsk natur formes en ultra-komprimeret historie, der stadig når at vække universelle følelser, når fx klassekammeraterne rejser sig fra det bord, Pétur netop har sat sig ved.

   

  Hårfint balancerende

  Kunsten at fortælle en stor historie i så begrænset et format er hårfint balancerende, men norske Iver Jensen lykkes rigtig pænt i sit forehavende. Det skyldes ikke mindst, at meget forbliver på antydningernes plan - uden et udtalt behov for fortolkning. De flotte billeder og det pænt troværdige spil går mere op i en højere enhed, end en egentlig narrativ forløsning.

   

  En tand for sødladen

  Olav Luksengård Mjelvas originalmusik er nok lige tanden for sødladen men ikke helt igennem en kvæler. Der er fine scener, hvor også reallyden får lov at træde i sin egen oprigtige karakter.  Anmeldt i 2017 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  2015, Island, Norge, Drama, Homoseksuelt tema, Teenagere, 12 min.

  Dansk titel: We Remember Moments
  Instr: Iver Jensen Prod: Kolbjørn Hoseth Larssen Manus: Iver Jensen Foto: Stein Inge Pedersen Klip: Iver Jensen Mus: Olav Luksengård Mjelva
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation