Harold & Kumar Escape from Guantanamo Bay (2008)

  To tumpede venner mistænkes for flyterror og havner i myndighedernes søgelys. De flygter flere gange, men eftersøgningen er intens på verdensplan.


  PLAT, PLATTERE, PLATTEST

  Denne farce er desværre et ynkeligt skue. Overspillet, overstyret og på alle måder uden komisk tæft tager den ene hyperplatte begivenhed den anden i en nærved endeløs strøm af tyndt skrevne replikker og situationer.

   

  Bøvernakker til Guantanamo-basen

  Vennerne Harold og Kumar er på vej til Amsterdam for at ryge tjald og score damer. Men Kumar kan bare ikke vente med at få et sug græs, så han fyrer op under sin hjemmelavede bong på toilettet. Snart er hele flyet overbevist om, at de to venner er terrorister, og flyet returnerer til USA. Herefter transporteres de uheldige bøvernakker til selveste Guantanamo-basen.

   

  Mere end gennemsnitligt idiotisk

  En mere end gennemsnitligt idiotisk amerikansk toppolitiker sørger personligt for at holde Harold og Kumar i kort snor. Masser af racistiske stereotypiseringer flyver gennem luften - potentielt hylemorsomt men kun yderst sjældent med blot et gran raffinement. I stedet falder det hele pinligt til jorden.

   

  Ingen troværdig komisk tone

  John Cho kan slet ikke finde en troværdig komisk tone i rollen som Harold og er decideret rædsom. Lidt bedre lykkes det for Kal Penn som Kumar, ligesom Rob Corddry viser et par små glimt af komisk talent som den hyperventilerende politiker, Ron Fox. 

   

  Tåbeligheder på nakken af hinanden

  Svært at finde en grimasse, der kan passe, i en film, hvor tåbelighederne står på nakken af hinanden, og hvor niveauet af proletarisk humor overstiger selv de lavest satte forventninger. Filmoplevelsen er selvsagt tilført oceaner af underlægningsmusik.

     Anmeldt i 2017 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2008, USA, Action, Komedie, Farce, 104 min.

  Dansk titel: Harold & Kumar Escape from Guantanamo Bay
  Instr: Jon Hurwitz, Hayden Schlossberg Prod: Nathan Kahane, Greg Shapiro Manus: Jon Hurwitz, Hayden Schlossberg Foto: Daryn Okada Klip: Jeff Freeman Mus: George S. Clinton