The Cassandra Crossing (1977)

  To bakterieinficerede forbrydere skal for enhver pris isoleres, men de befinder sig problematisk nok ombord på et tog i høj fart.


  KATASTROFEFILM PÅ DET JÆVNE

  To grumme mænd bryder ind på et statshospital i Belgien og bliver beskudt af vagterne. Uheldigvis skyder vagterne også hul på nogle glas fyldt med ekstremt dødbringende bakterier.

  Smitsom lungepest
  De to grumme mænd bliver øjeblikkeligt smittede med, hvad der skal vise sig at være lungepest. Den ene når at slippe væk og gemme sig ombord på et tog til Stockholm.

  Karantæneophold i Polen
  Da det bliver opdaget, at han er med på toget, tør man fra amerikansk side (det er dem, der har ansvaret for de hemmelige bakterieforsøg) ikke andet end at forsegle toget og lede det til et karantæneophold i Polen.

  Grumme intentioner
  Sådan siger den ansvarshavende i hvert fald, at det skal foregå, men i virkeligheden har han væmmelige planer om at føre toget ud på en faldefærdig bro og på dén måde slippe nemt af med problemet. Ombord på toget har en læge frygteligt travlt med at pleje de smittede og dødssyge, samtidig med at han kæmper mod truslerne udefra og faren for at styrte i døden.

  Katastrofefilm på det jævne
  Det er en katastrofefilm på det jævne. Stemningen er trykket, men historien bliver ikke på noget tidspunkt troværdig, og det bliver kun værre af, at små sidehistorier med gamle skilsmisser og atter opblussende kærlighed forsøger at optræde på lige fod med den voldsomme katastrofe. Det er ikke særligt velfungerende!

  Overspændt
  Richard Harris virker overspændt i hovedrollen, ligesom en vildt sminket Sophia Loren kæler sig gennem rollen som hans ekskone. Burt Lancaster agerer udmærket dumt svin, mens den accent-belemrede læge, han har siddende ved sin side, ikke er værd at skrive hjem om.

  Tiltænkt uhyggeligt
  Ind imellem ganske smuk fotografering af den tiltænkt uhyggelige togtur gennem Europa.  Anmeldt i 1995 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024