Daddy Day Care (2003)

  To mænd kommer på dén friske idé at starte deres egen dagpleje for områdets krøltoppe, og stik imod alle forventninger går det hen og bliver en succes.


  JÆVNT FLADPANDET

  +  PLUS: passabelt farce-niveau | skæve biroller

  -MINUS: spil på det jævne | replikker 

   

  Endnu en ikke stort bedre end tomhjernet Eddie Murphy-komedie, der kører den berømte komiker i stilling i en børnepasningsfarce, hvor bleskift og uregerlige krøltoppe sætter dagsordnen blandt sagesløse mænd.

  Sagesløse mænd
  De sagesløse mænd er Murphys Charlie og vennen Phil, der begge har mistet deres arbejde. Nu er de på røven, og inspireret af områdets tårnhøje børnepasningspriser sætter de sig for at starte deres egen mande-dagpleje. De er mænd i en kvindetjans, og det er ikke nemt at overbevise pylrede mødre om, at de trygt kan aflevere øjestenene i den nye dagpleje. Men det begynder alligevel at tage form for Charlie og Phil, og stik imod alle(s) forventninger, viser det sig faktisk, at mændene har talent for børnepasning, selvom det til at begynde med holder mere end hårdt.

  Tyndt skrevet
  Spil på det jævne og oceaner af plat skrevne replikker hjælper ikke "Daddy Day Care" bedre ud over rampen end det i forvejen tynde set up tillader. Så komedien har svære betingelser og kun få lyspunkter. Et plus er det dog, at farcebegivenhederne sjældent kammer helt over i det regulært lagkagekomiske.

  Ind imellem helt sympatisk
  Eddie Murphy er gudskelov også forskånet for endnu en hysterisk rolle. Charlie er faktisk ind imellem helt sympatisk. Han har selv en søn, og arbejdet med de fremmede børn kan måske endda hjælpe ham til bedre at indse, at det er værd at bruge tid med sønnike. Noget, som den stressede hverdag i det tidligere arbejde ikke rigtig lagde op til – eller som Charlie i hvert fald ikke prioriterede.

  Småmorsomme scener
  Blandt de nogenlunde små-morsomme scener er en kreativ reklameoptræden i henholdsvis broccoli- og gulerodskostume. Og så er der en smule skævhed over Anjelica Hustons birolle som den mystisk dominante Mrs. Harridan. Filmen er helt som ventet underkastet et totalbombardement af komediemusak, denne gang leveret af David Newman.  Anmeldt i 2016 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  2003, USA, Komedie, Børn på film, 92 min.

  Dansk titel: Daddy Day Care
  Instr: Steve Carr Prod: Matt Berenson, John Davis, Wyck Godfrey Manus: Foeff Rodkey Foto: Steven Poster Klip: Christopher Greenbury Mus: David Newman