The Ghost and the Darkness (1997)

  Nogle lumske løver går til angreb på en gruppe arbejdere, og en ekspert tilkaldes i et forsøg på at få gjort det af med kræene.


  GÅSEHUDSFREMBRINGENDE

  Ved hjælp af en afventende, lurende og flot fotografering og en række oprigtigt skræmmende lydeffekter, har instruktør Stephen Hopkins skabt en virkelig medrivende og gåsehudsfrembringende eventyrthriller.

  Intention om at dræbe
  Brobyggeren Patterson er rejst til Afrika for at lede byggeriet af en bro, der skal fuldende en jernbanestrækning. I den enorme arbejdslejr opstår dog snart panik, da en løve har sneget sig ind med intention om at dræbe og æde mennesker.
   

  På pletten

  Denne første gang er Patterson imidlertid på pletten og skyder løven i første forsøg. Men bedst som man tror, at faren er drevet over, angriber to løver lejren og dræber mange arbejdere.

  Løvejagten kan begynde
  For at holde på arbejderne, så brobyggeriet ikke går i vasken, tilkaldes den professionelle jæger Remington, og han indleder et storstilet projekt sammen med Patterson.
   

  Løvelokkere

  De skal sammen forsøge at lokke løverne i en fælde, så de er lige til at skyde. Men løverne er langt mere udspekulerede end som så, og mange flere arbejdere må lade livet. Nu bliver Remington og Patterson nødt til at gå ud i vildmarken og forsøge at finde løvernes tilholdssted.

  Døden i øjnene
  Et afrikansk sagn kalder de menneskeædende løver for Spøgelset og Mørket, heraf filmens titel. Val Kilmer er fin i rollen som den urutinerede jæger, der bliver nødt til at se døden i øjnene, mens Michael Douglas i en overraskende lille rolle ikke når at gøre det store indtryk. Jerry Goldsmiths dramatiske og rytmiske musik er i høj grad med til at underbygge alle stemninger - på godt og ondt.

  Vatter lidt ud
  "The Ghost and the Darkness" æder sig somme tider dybt ind i kødet på tilskueren, men desværre ser man ikke så meget til de veltrænede Hollywood-løver, som man kunne ønske sig, og der er en tendens til, at scenerne vatter lidt ud, når man kun ser løverne i glimt, mens blodet flyder over det hele. Baseret på virkelige begivenheder  Anmeldt i 1998 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  1997, USA, Tyskland, Eventyr, Action, Gyser, Dyr på film, 105 min.

  Dansk titel: The Ghost and the Darkness
  Instr: Stephen Hopkins Prod: Gale Anne Hurd, Paul Radin, A. Kitman Ho Manus: William Goldman Foto: Vilmos Zsigmond Klip: Robert Brown, Steve Mirkovich Mus: Jerry Goldsmith
  Priser
  • AA - Bedste lydeffektsklipning