Patriot Games (1992)

  En CIA-agent kommer i skudlinjen, da en IRA-terrorist har set sig sur på ham.


  KLASSISK CIA-DRAMATIK

  Sammenhængende film:
  The Hunt For Red October (1990)
  Patriot Games (1992)
  Clear and Present Danger (1994)
  The Sum of All Fears (2002)
  Jack Ryan: Shadow Recruit (2014)

  Film nummer #2 i Jack Ryan-franchisen er eb slagstærk, utvetydig thriller med kendte temaer og masser af rå spænding: Harrison Ford spiller den tidligere CIA-agent Jack Ryan, der ved et tilfælde rodes ind i et blodigt magt/hævn-opgør.

  Forventeligt klimaks
  Både Ryan selv og hans familie må kæmpe hårdt for livet, og det synes i perioder næsten umuligt at overleve. Som ventet samler det hele sig i en sprængfyldt, voldsomt opsat finalescene, med alt hvad det indebærer af storm, torden, oprørt hav, maskingeværer og high speed jagt på liv og død i to mindre speedbåde - om natten!

  Alt er givet
  Det er filmens største svaghed, at vi får alt, hvad vi venter os af Harrison Ford som den udødelige helt og af hans sukkersøde kone, spillet af Anne Archer.

  Usandsynligt overdrev
  Det er således forudsigeligheden, der kvæler "Patriot Games", ligesom det endnu engang er svært at sluge, at helte i amerikansk film altid overlever de mest drabelige bilulykker, selvom de stort set aldrig kører med sikkerhedssele. (Og så endda i en Porsche med motoren bagi). Ford spiller stærkt, og den forvirrede, nervøse rolle passer ham godt.  Anmeldt i 1994 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1992, USA, Thriller, Action, 116 min.

  Dansk titel: Patrioternes spil
  Instr: Phillip Noyce Prod: Mace Neufeld, Robert Rehme Manus: W. Peter Iliff, Donald Stewart Baseret på: roman af Tom Clancy Foto: Donald M. McAlpine, Stephen Smith, James Devis Klip: Neil Travis, William Hoy Mus: James Horner