Au revoir les enfants (1987)

  To drenge bliver venner på lånt tid under 2. verdenskrig på en fransk kostskole.


  VENSKAB PÅ LÅNT TID

  Et særdeles vedkommende og nærværende portræt af to drenges fælles interesser på en fransk kostskole i 1944.
   

  Et venskab formes

  Julien kommer af en rig familie og er den eneste dreng i skolens klasse, der får høje karakterer. Men en dag ankommer en ny jødisk dreng, der går under navnet Jean, og han skal snart vise sig at give Julien kamp til stregen hvad angår intellekt.

  Ind på livet
  Efterhånden går det op for Julien, at han ikke kan knække Jean med sin vedvarende mobning, og i stedet forsøger han at komme ind på livet af den hemmelighedsfulde dreng. Langsomt erfarer de begge, at de har meget mere til fælles end begavelsen, og venskabet får frie tøjler.

  Venskab på lånt tid
  Med jævne mellemrum kommer gestapo på besøg på kostskolen i sin evige søgen efter jøder. Det er svært at skjule Jean for nazisternes jøde-falkeblik, men så længe det lykkes, kan drengene nyde hinandens selskab.

  Uhøjtideligt
  "Au revoir les enfants" er en uhøjtidelig og stilfærdig fortælling. Louis Malle henter al kraften fra sine fabelagtige skuespillere og bruger ganske enkle virkemidler i fortællestilen.  Anmeldt i 1997 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1987, Frankrig, Drama, Coming of Age, Børn på film, 104 min.

  Dansk titel: Vi ses igen
  Instr: Louis Malle Prod: Louis Malle Manus: Louis Malle Foto: Renato Berta Klip: Emmanuelle Castro Mus: Div. Klassisk musik
  Priser
  • AAN - Bedste udenlandske film
  • AAN - Bedste manuskript
  • BD - Bedste europæiske film
  • GG-N - Bedste udenlandske film