Superman (1978)

  Fra en fjern planet i en fjern galakse sendes en lille knægt mod Jorden for at finde fred. Her kan han som voksen rigtig spille Superman.


  AMERIKANSK HELTEBILLEDE #1

  Sammenhængende film:
  Superman (1978)
  Superman II (1980)
  Superman III (1983)

  Superman IV (1987)
  Man of Steel (2013)


  Med sine imponerende effekter og et flot kameraarbejde placerer "Superman" sig i enden blandt mere end blot seværdige science-fiction-film, men man må til gengæld klare sig gennem filmens overdådigt amerikanske moral-kodeks, der hurtigt kan give en europæer meget dårlige nerver.

  Altid på pletten
  Superman nyder sin position på Jorden efter en del startvanskeligheder, hvor der ikke rigtig var nogle store katastrofer at skride ind i. Ligeså snart det brænder på, og store dæmninger fx knuses på grund af voldsomme jordskælv, så er Superman på pletten.

  Luft under kappen
  Men først af alle skal naturligvis kvinden i hans liv reddes, den yndige brunette Lois Lane. Superman kommer i direkte kamp med Amerikas ubestridte forbrydermester Lex Luthor, men når først helten har luft under kappen, kan intet stoppe ham. Med John Williams’ i særklasse patriotisk-sukrede underlægningsmusik pulsende i alle højttalere glæder man sig ironisk nok hver gang over de scener, hvor Superman er ude af billedet.

  Skurke-scenerne er bedst
  Det er i selskab med skurken (i skikkelse af Gene Hackman og hans dumme hjælper), man finder filmens bedste scener. Her får man for en stund lov til at puste ud ovenpå alt det vamle og moralske, som Superman ellers flyver rundt i.  Anmeldt i 1997 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024