Tombstone (1994)

  Selvom sheriffen har besluttet at tage den lidt med ro, tvinges han ud i kamp mod en gruppe rebelske cowboys.


  PASSABEL WESTERN

  Der er stjerneskuespillere i stort set alle roller i denne flotte western, instrueret af George Pan Cosmatos. "Tombstone" er dog fra starten en rodet affære. Man kommer ret hovedkulds ind i historien, der har et hav af personer at hitte rede i.

  Gode skuespillere
  Men en række gode skuespillerpræstationer og William A. Frakers flotte fotografering formår at holde fast i tilskueren i en dybest set forfærdeligt fortærsket westernhistorie.

  Søger fred og ro
  Wyatt Earp har trukket sig tilbage fra sit arbejde som U.S Marshall og ønsker at finde fred og ro i byen Tombstone. Med sig har han sine brødre, Morgan og Virgil, sin kone samt den spilleglade og drikfældige ven, Doc Holliday.

  Ned med nakken!
  Men en gruppe cowboys vil hellere end gerne skabe uro, og tvinger til sidst Wyatt Earp i kamp. Men det er først efter, at Wyatts bror bliver myrdet, at Wyatt bliver voldelig og for alvor lader kuglerne flyve. Nu vil han have alle cowboys "ned med nakken"!

  Hurtigt glemt
  "Tombstone" er godt hjulpet på vej af fint skuespil (bedst er Val Kilmer) og en medrivende on-location-fotografering. Men lige så meget, filmen fylder og gør indtryk i form af svulstige totalbilleder og svulstige lydeffekter, lige så lidt fylder den i hukommelsen bagefter.  Anmeldt i 1998 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024