The Waterdance (1992)

  Tre vidt forskellige lammede mænd lærer at acceptere hinandens forskelligheder.


  BITTERHEDS-TREKLØVER

  Et ganske livgivende og kærligt drama, men der mangler styrke i både historie og instruktion, så filmen kommer aldrig rigtig op i omdrejninger. Dramatikken udebliver, og skuespillet alene kan ikke overskygge svaghederne.

  En overfrisk facon
  Joel Garcia er blevet delvist lam og havner på en afdeling blandt andre lamme. Men det er ikke helt let at komme overens med de andre to. Raymond Hill er endnu ikke kommet over sin fortid som kvindebedårer, og hans lettere overfriske facon kan synes trættende.

  Bloss kan ikke glemme sin fortid som motorcykelbandemedlem, og han kan somme tider blive temmelig grov i munden.

  Tre venner i kørestol
  Men trods alle forskelle, sure miner og en uundgåelig bitterhed, mødes disse tre personer og bliver gode venner, inden de atter skal forlade afdelingen.

  "The Waterdance" underholder, men den gør ikke det store indtryk på tilskueren. Det er ikke en film, der vækker følelser til live. Man opnår ikke at føle medlidenhed med de lammede, for der er slet ikke den nødvendige dvælen.

  Vakse replikker
  I stedet tenderer filmen mod komedie med flere vakse bemærkninger og en fin selvironi omkring dét at være lammet og sidde i kørestol.  Anmeldt i 1999 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  1992, USA, Drama, Romantik, 103 min.

  Dansk titel: Waterdance
  Instr: Neil Jimenez Prod: Gale Anne Hurd, Marie Cantin Manus: Neil Jiminez Foto: Mark Plummer Klip: Jeff Freeman Mus: Michael Convertino
  Priser
  • SUNDANCE - Audience Reward
  • SUNDANCE - Waldo Salt Screenwriting Award
  • SUNDANCE-N - Grand Jury Prize-nominering