Soldaterkammerater rykker ud (1959)

  Soldaterkammeraterne på en kasserne skal på en livagtig mission med tanks og masser af bum-bum.


  "HAKKEDI" - "HAKKEDEJ"

  Sammenhængende film:
  Soldaterkammerater (1958)
  Soldaterkammerater rykker ud (1959)
  Soldaterkammerater på vagt (1960)
  Soldaterkammerater på efterårsmanøvre (1961)
  Soldaterkammerater på sjov (1962)
  Soldaterkammerater på bjørnetjeneste (1968)

  Den anden af seks film om soldaterkammeraterne skiller sig ud fra den første film ved at være i farver, men er i bund og grund bare mere af samme møre skuffe.

  Bevæbnet med platte vitser
  Det er de samme menige fra "Soldaterkammerater" der fjoller rundt i brogede camouflagedragter med mudder til (Paul) hagen og desuden bevæbnet med platte vittigheder til fingerspidserne.

  I dansende forening
  Louis Miehe-Renard, Ebbe Langberg og Preben Kaas fører an, mens Paul Hagen er kommet lidt længere ned på rollelisten. Hans evindelige udbrud, "Hakkedi - Hakkedej" slipper vi dog ikke for, denne gang oven i købet i dansende forening med Preben Kaas.

  Indholdsløst
  Ligesom den første film i serien er den anden karakteriseret ved ikke at have noget indhold. Dirch Passer dukker op i en tvedelt birolle, først som tændstiks-fikseret vagtmand, siden som konferencier for en alenlang fyldsstofs-gennemgang af datidens jazzmusik i det fri. Der springes fra "sjove" vitser til "alvorlige" stunder med kvinderne, igen i Morten Korch'sk idyl. Dernæst er vi atter ude gennem ild og pløre.

  En sang til en ko
  Et "mindeværdigt" øjeblik er det, da Paul Hagen (mens Preben Kaas malker i takt) synger til en ko: "Du er en smule dum…" Havde den ko kunnet svare for sig, ville den unægtelig have slået en voldsom latter op over dén bemærkning. Der er vist ingen tvivl om, hvem der er de dumme i dén stald. Det lægges der bestemt heller ikke skjul på.  Anmeldt i 1996 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024