Far til fire i byen (1956)

  Far og hans fire børn er på tur i byen med efterfølgende op- og nedture.


  FIN OG LIGEFREM DANSK LUNHED

  De originale Far til fire-film:
  Far til fire (1953)
  Far til fire i sneen (1954)
  Far til fire på landet (1955)
  Far til fire i byen (1956)
  Far til fire og onkel Sofus (1957)
  Far til fire og ulveungerne (1958)
  Far til fire på Bornholm (1959)
  Far til fire med fuld musik (1961)
  Far til fire i højt humør (1971)

  Lille Per, hans tre søskende, farmand, onkel Anders og et par mandlige bejlere til Søs. Alt er ved det gamle "Far til fire"-univers men i den bedre ende, hvor historien synes at give mening, og hvor halvplat folkekomediemorskab er erstattet af god dansk lune.

  Uden for døren
  Lille Per skal starte i skole, og det er han ikke meget for. I skolen er han uartig og smides uden for døren. Det samme sker for Mie, der fejlagtigt bliver beskyldt for tyveri.

  En slem forskrækkelse
  Far får en slem forskrækkelse, da han pludselig bliver fyret, og for en stund hænger familiens jul i en tynd tråd. Med vanlig kækhed (blot behageligt afdæmpet) forsøger onkel Anders at muntre op og give gode råd.

  Kærestesorger
  Søs døjer med kærestesorger, fordi Peter ikke rigtigt kan få vist hende, at hun er hans store kærlighed. Alle disse vanskeligheder skal dog nok få en lykkelig udgang, så sandt som filmens titel indeholder ordene "Far til fire".

  Skøn underholdning
  Filmen er skøn underholdning med alle ingredienser til et sikkert smil på læberne - hvorfor ikke nyde den herlige stemning, den uforpligtende historie og de mange vidunderlige replikker, der tager kegler både hos børn og voksne. Herligt tidsbillede anno 1956.  Anmeldt i 2000 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024