Piger i trøjen (1975)

  En gruppe kække piger fjoller rundt i militæret og flirter med de maskuline jægergrønne fyre.


  LÆBESTIFT PÅ HÅNDGRANATEN

  Sammenhængende film:
  Piger i trøjen (1975)
  Piger i trøjen 2 (1976)
  Piger til søs (1977)

  Folkekomedie-smeden, Finn Henriksen, slog til igen med hele to film om en gruppe kække piger, der vil lege røvere og soldater i militæret. Med sig i deres små håndtasker har de læbestift, øjenmakeup, strygejern og andet husmoderudstyr. Styret med hård hånd af den kvindelige befalende bliver der dog ikke meget frihed til at flirte med de mandlige kolleger i barakken ved siden af.

  Hysteriske grin
  Et udsnit af garvede lystspilsskuespillere stiller op igen: Dirch Passer sender stirrende øjne og skyder underkæben frem, mens han griner hysterisk og falder i sine snørebånd.

  Piger uden trøjer
  Paul Hagen er en lidt genert psykoanalytiker med en sårbar selvforståelse og et godt øje til piger uden trøjer. Preben Kaas dukker heldigvis også op, som lettere beruset (?) bartender, der får sin biks ødelagt af grumme ballademagere.

  Fladpandet
  Kort sagt: Mere af samme skuffe. Mere plat vaklen frem og tilbage uden manuskript, mere hysterisk fladpandet humor, mere udvandet skuespil - mere deprimerende spild af tid og talent.  Anmeldt i 2000 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024