Never Say Never Again (1983)

  James Bond forsøger at genfinde sin gamle form - og får snart brug for den.


  HALVHJERTET BOND

  Efter tolv års pause fra James Bond-rollen vendte Sean Connery så tilbage, i denne, Irvin Kershners første film efter Star Wars-filmen, The Empire Strikes Back (1980)

  Uofficiel Bond
  Filmens titel er en hilsen fra bagmændene til Connery, der havde proklameret, at han ikke ville indspille flere Bond-film efter "Diamonds are Forever". Dette er da også en uofficiel Bond-film, der ikke indgår i den egentlige serie. Filmen begynder på en specialklinik, hvor Bond ihærdigt forsøger at genfinde sin gamle form. Da psykopaten Largo truer med et par amerikanske missiler, sættes Bond på sagen.

  Styrken svigter aldrig
  Hans karriere trues hele tiden af den tiltalende men brandfarlige agent, Fatima Blush, men Bonds styrke svigter aldrig, og han finder - ikke uventet - vej til den grumme missilskurk og hans bedårende partner, Domino.

  Charmerende Connery
  Udmærket Bond-underholdning, ganske vist middelmådig og aldrig rigtigt dragende. Sean Connery er charmerende og tiltalende som altid og får pænt skurkemodspil fra både Brandauer, Barbara Carrera og en farligtfræk Kim Basinger.

  Pænt tempo
  Der er pænt tempo over historien, og selvom den lader noget tilbage at ønske, er der alligevel et stykke vej til regulær kedsomhed. Det er der for meget Bond-stil over filmen til at tillade.  Anmeldt i 2000 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  1983, Storbritannien, USA, Tyskland, Krimi, Action, Thriller, James Bond, Biler på film, 137 min.

  Dansk titel: Never Say Never Again
  Instr: Irvin Kershner Prod: Jack Schwartzman Manus: Lorenzo Semple Jr. Baseret på: roman af Ian Fleming Foto: Douglas Slocombe Klip: Robert Lawrence, Ian Crafford Mus: Michel Legrand
  Priser
  • GG-N - Bedste birolleskuespillerinde (Carrera)