3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Empire Strikes Back, The
Stjernekrigen fortsætter, da heltene bliver opdaget af imperiet på en fjern isplanet
SUBLIME EFFEKTER

Sammenhængende film:
Star wars: episode I - the phantom menace (1999)
Star wars: Episode II - Attack of the clones (2002)
Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (2005)
Star wars (1977)
The Empire strikes back (1980)
Return of the Jedi (1983)
Star wars: Episode VII (2015)

Instruktør Irvin Kershner er den hidtil absolut bedste fortolker af det stærkt overdrevne Star Wars-eventyr. Med "The Empire strikes back" giver han Star Wars-publikummet en gevaldig effektbombe.

Fantastiske effekter
Effekterne i denne oprindeligt anden ud af indtil videre seks Star Wars-film (der er flere på vej) er i særklasse fantastiske. Det gælder både de visuelle og de auditive. Man er i allerhøjeste grad midt i det hele, når man ser filmen.

Højt gearet skuespil
Skuespillet er bestemt ikke noget at råbe hurra for. Alle skuespillere forsøger åbenbart at spille deres roller så højt gearet som muligt i håbet om at kunne leve op til de turboladede effekter. Men resultatet er en række komiske og stive præstationer.

Kampen kan begynde
En større gruppe overlevende fra den første stjernekrig har bosat sig på en isplanet. I filmens begyndelse har Imperiet (de onde, ledet af skabningen "Darth Vader") opdaget deres gemmested, og kampen kan begynde.

I lære som rum-ridder
Den spirende Jedi (en form for rum-ridder), Luke Skywalker, er blevet beordret til at opsøge en ægte Jedi for videre indøvelse, men må bryde op, da hans venner kommer i knibe. Det skal nu vise sig, om han kan bruge sine evner til noget fornuftigt.

Befriende renset for vitser
"The Empire strikes back" er stort set renset for åndssvage vittigheder, og der er befriende nok knap så mange små bamsedyr og talende arveæg som i de andre film.
Anmeldt i 1994 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Empire Strikes Back, The

Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7
Fakta om filmen
Dansk titel: Emperiet slår igen
Instr: Irvin Kershner Prod: Gary Kurtz  Manus: Leigh Brackett, Lawrence Kasdan  Foto: Peter Suschizky  Klip: Paul Hirsch  Mus: John Williams  
Medvirkende:
Mark Hamill (Luke Skywalker)
Harrison Ford (Han Solo)
Carrie Fisher (Princess Leia)
Billy Dee Williams (Lando Calrissian)
Anthony Daniels (C-3PO)
Priser:
AA, Bedste lyd
AAN, Bedste scenografi
AAN, Bedste musik
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.