The Deep End of the Ocean (1999)

  En kvindes søn forsvinder og er savnet i ni år, før han ved et tilfælde dukker op igen. Kan han genfinde sin familie?


  FAMILIESORRIG- OG GLÆDE

  Michelle Pfeiffer får denne gang æren af at folde sig ud på Hollywood-lærredet som frustreret mor til en forsvunden søn: Sønnen forsvinder sporløst i en alder af blot tre år, og Pfeiffer går i sort. Som det er set så ofte før, har moren meget svært ved at lægge bekymringerne fra sig, mens farmand bedre kan komme videre med sit liv og være en god forælder for sine tilbageværende to børn.

  Den tilbagevendte søn
  Da det ni år efter ringer på døren, står der en 12-årig knægt og vil slå familiens græsplæne. Er det ikke den selvsamme dreng, som forsvandt... jo! Nu begynder en kamp på rettigheder og følelser.
   

  Et svært valg

  Vil knægten hellere blive hos sin elskede stedfar, eller vil han tilbage til den familie, der har været så grueligt meget igennem, men som han overhovedet ikke kender?

  Klichéer på spring
  Skuespillet er som oftest stærkt og troværdigt, men klichéerne ligger alligevel på lur for at springe frem på de ventede tidspunkter og ødelægge en potentielt god historie.

  Fine biroller
  Michelle Pfeiffer trækker hovedrollelæsset pænt, men det er i de mindre roller, vi finder de helt store overraskelser. Jonathan Jackson spiller fx pænt som teenagesønnen Vincent.
   

  Stærk Goldberg

  Fantastisk, uhørt og nærmest livsbekræftende er det dog især at se Whoopi Goldberg i en GOD rolle som lesbisk agent, hvor hun rent faktisk får lov at spille afdæmpet og naturligt. Virkelig dejligt.  Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  1999, USA, Drama, Børn på film, Teenagere, 104 min.

  Dansk titel: The Deep End of the Ocean
  Instr: Ulu Grosbard Prod: Kate Guinzberg, Steve Nicolaides Manus: Stephen Schiff Baseret på: bog af Jacquelyn Mitchard Foto: Stephen Goldblatt Klip: John Bloom Mus: Elmer Bernstein