Hip hip hurra (1987)

  Skagensmaleren P.S. Krøyers svingende humør påvirker både ham selv og hans omgivelser.


  HALVHJERTET BIOGRAFI

  Instruktøren Kjell Grede har tydeligvis haft ganske store ambitioner med denne filmisk storladne skildring af maleren P.S. Krøyers voksenliv i Skagen.

  Malerisk kameraføring
  Flotte billeder i en malerisk kameraføring kan dog ikke gøre meget ved det noget tyndbenede skuespil og en alt for kompliceret historie, der ind imellem kræver både huskeblok og neglebideri. Filmens første time er meget indviklet at finde rundt i, persongalleriet er simpelt hen for stort.

  Splittet billedkunstner
  Stellan Skarsgårds portræt af den noget splittede billedkunstner er ellers ganske troværdigt, om end lige lovligt sprælsk. Der er skuffende lidt kvindeligt modspil i skuespillere som Lene Brøndum, Pia Vieth og Ulla Henningsen.
   

  Uden stor effekt

  Enten er deres spil ikke kraftfuldt nok, eller også tilfører manuskriptet ikke kraft nok til deres roller. Blandt de mandlige skuespillere frisker Jesper Christensen en smule op. Ove Sprogøe vakler lidt rundt som mærkelig strandmand uden den helt store effekt.

  Ikke meget at råbe hurra for
  Således konstateres det, at der ikke er forfærdeligt meget at råbe hurra for ved denne film, men man kan da glæde sig over den flotte fotografering.  Anmeldt i 1997 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022