Dancing at Lughnasa (1998)

  En håndfuld singlesøstre gennemlever medgang og modgang midt i den skønne irske natur.


  TILTAGENDE TILTALENDE

  En vedkommende og velkomponeret film, der føles lige tilpas for både hjerte og sanser: Filmen er blid og realistisk i sine personskildringer, og der er mange hverdagssituationer, der er taget lige på kornet.

  Alenlangt Streep-dialektliste
  Meryl Streep er rejst til Irland for at spille hovedrollen i denne "smalle" produktion. Bortset fra at listen over Meryl Streep-dialekter er ved at være lige lovlig lang og anstrengt, så spiller hun hér både overbevisende og kraftfuldt.

  Afdæmpet
  Mindre kendte skuespillere ved hendes side arbejder pænt og afdæmpet, dog er man ofte i tvivl, om deres irske er irsk eller amerikaner-irsk. Bedst og mest overbevisende blandt Streep-modspillerne er den dejlige irske skuespiller, Michael Gambon.

  Varierede billeder
  Som filmen skrider frem, bliver den tiltagende tiltalende, hele tiden roligt og behageligt selskab fortalt i varierede billeder.  Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  1998, Irland, Drama, Romantik, Bjerge på film, 90 min.

  Dansk titel: Dansen under høstmånen
  Instr: Pat O'Connor Prod: Noel Pearson Manus: Frank McGuinness Baseret på: skuespil af Brian Friel Foto: Kenneth MacMillan Klip: Humphrey Dixon Mus: Bill Whelan