Dogma (1999)

  To engle på Jorden forsøger at vende hjem til himmerige, men det kan få fatale følger for menneskehedens videre eksistens.


  ALTERNATIV KOMEDIE

  Man kan ikke komme at påstå, at instruktør og manuskriptforfatter, Kevin Smith, ikke hér har skabt en alternativ komedie - noget vi aldrig har fået stukket i hovedet før.

  Overraskende frisindet
  "Dogma" er ikke alene et overraskende frisindet og skønt humoristisk bekendtskab, den rammer også mange gange plet i sin satiriske karakteristik af kristendommens facetter. De to engle, Bartleby og Loki, har besluttet, at de vil finde vejen hjem til himmelen igen, men det er Gud imod.

  En sær mission
  De to engle har nemlig ikke udelukkende udrettet fabelagtige sager på Jorden, og deres hjemvenden ville kunne få fatale følger for menneskeheden. Derfor bliver Bethany Sloane, en uvidende kvinde, sat på opgaven at forhindre englene i deres mission.
   

  Klogere på kristendommens hemmeligheder

  Som hjælpere får Bethany de to temmeligt ubrugelige fyre, Jay og Silent Bob. Jay tænker kun på sex og snakker heller aldrig om andet. Opgaven bliver ikke let, og undervejs bliver missionens deltagere klogere og klogere på kristendommens hemmeligheder.

  Livligt & veloplagt
  Skuespillet er livligt og veloplagt, ikke mindst som følge af den sprudlende og overrumplende historie. Man kan næsten ikke undgå at føle sig underholdt, for det er ganske simpelt alternativt! Blandt de herligste skuespillerpræstationer bør fremhæves Jason Mewes’ sexfikserede Jay og Alan Rickmans overbærende Matatron.  Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  1999, USA, Komedie, Eventyr, Drama, 122 min.

  Dansk titel: Dogma
  Instr: Kevin Smith Prod: Scott Mosier, Kevin Smith Manus: Kevin Smith Foto: Robert D. Yeoman Klip: Scott Mosier, Kevin Smith Mus: Howard Shore