East is East (1999)

  En usædvanlig britisk-pakistansk familie har svært ved at holde styr på tilværelsen.


  BÅDE BARSKT OG SJOVT

  En festlig, farverig og ganske spøjs filmoplevelse, der i kraft af den fine historie og inspireret skuespil udgør halvanden times skøn underholdning.
   

  Evig utryghed

  I den pakistansk-britiske familien Khan hersker der en evig utryghed. Familiens pakistanske overhoved, George, går fuldt og helt ind for, at hans sønner skal opdrages pakistansk, hvilket bl.a. betyder tvungen omskæring og giftermål med vildtfremmede piger.

  Hidsigt temperament
  Familiens britiske mor, Ella, indtager en svær rolle som mægler men tager ofte børnene i forsvar. George har et hidsigt temperament, der af og til er til fare for børnene.

  En alvorlig krise
  Børnene er ude i en krise, fordi de på den ene side ikke vil skuffe deres far men på den anden side heller ikke gider underlægge sig en tro, som overhovedet ikke siger dem noget. De er alle født og opvokset i Storbritannien og er mere indstillet på petting i gyderne end på at bede til Allah.
   

  En ny livsstil

  Hvad kan udgøre et større nederlag for en rettroende pakistaner, end at hans børn og kone går ham imod og vælger en helt anden livsstil. Et drama af større karakter er under opsejling.

  Forcen er humoren
  Filmens force er humoren, der hele tiden giver historien farve og distance. Samtidig ejer historien en fabelagtig situationsfornemmelse, der skaber store kontraster i næsten enhver scene. Alle skuespillere er som nævnt inspireret, både af den gode historie, men også takket være en stærk instruktion.  Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  1999, Storbritannien, Komedie, Drama, Teenagere, 93 min.

  Dansk titel: East is East
  Instr: Damien O'Donnell Prod: Leslee Udwin Manus: Ayb Khan-Din Baseret på: skuespil af Ayb Khan-Din Foto: Brian Tufano Klip: Michael Parker Mus: Deborah Mollison
  Priser
  • BD-N - Bedste ikke-amerikanske film