East is East (1999)

    En usædvanlig britisk-pakistansk familie har svært ved at holde styr på tilværelsen.


    BÅDE BARSKT OG SJOVT

    En festlig, farverig og ganske spøjs filmoplevelse, der i kraft af den fine historie og inspireret skuespil udgør halvanden times skøn underholdning. I den pakistansk-britiske familie Khan hersker der en evig utryghed. Familiens "leder", pakistanske George, går fuldt og helt ind for, at hans sønner skal opdrages pakistansk, hvilket bl.a. betyder tvungen omskæring og giftermål med vildt fremmede piger.


    Hidsigt temperament
    Familiens britiske mor Ella indtager en svær rolle som mægler, men tager ofte børnene i forsvar. George har et hidsigt temperament, der af og til er til fare for børnene. Og børnene er ude i en krise, fordi de på den ene side ikke vil skuffe deres far, men på den anden side heller ikke gider underkaste sig en tro, som overhovedet ikke siger dem noget. De er alle født og opvokset i Storbritannien og er mere indstillet på petting i gyderne end på at bede til Allah.
     

    En ny livsstil

    Hvad kan udgøre et større nederlag for en rettroende pakistaner, end at hans børn og kone går ham imod og vælger en helt anden livsstil? Et drama af større karakter er under opsejling. Filmens force er humoren, der hele tiden giver historien farve. Samtidig ejer "East Is East" en fabelagtig situationsfornemmelse, der skaber store kontraster i næsten enhver scene. Alle skuespillere er som nævnt inspireret, både af den gode historie, men også takket være en stærk instruktion.



    Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1999, Storbritannien, Komedie, Drama, Teenagere, 93 min.

    Dansk titel: East is East
    Instr: Damien O'Donnell Prod: Leslee Udwin Manus: Ayb Khan-Din Baseret på: skuespil af Ayb Khan-Din Foto: Brian Tufano Klip: Michael Parker Mus: Deborah Mollison
    Priser
    • BD-N - Bedste ikke-amerikanske film