Murder at 1600 (1997)

  En drabsbetjent kommer på noget af en opgave, da der bliver begået et mord i selveste Det hvide Hus.


  KLICHÉMÆTTET ACTIONTHRILLER

  Tematisk beslægtede film:
  Murder at 1600 (1997)
  XXX: State of the Union (2005)
  Olympus Has Fallen (2013)
  White House Down (2013)

  Wesley Snipes spiller med musklerne i både hjerne og overkrop, da han i sin egenskab af at være drabsbetjenten Harlan Regis får til opgave at opklare et mord på en ung kvinde i Det hvide Hus.

  Alle mistænkes
  Stort set alle mistænkes, og drabsfilerne holdes meget tæt ind til kroppen af Secret Service-agenterne, der – helt efter bogen – er ovenud sarkastiske og strammaskede over for den ihærdige betjent.

  Sandheden skal frem
  Det. Harlan Regis får heldigvis hen ad vejen hjælp fra Diane Lanes snarrådige Secret Service-agentinde Nina Chance, der indser, at det kan betale sig at arbejde for at få sandheden frem, selvom det afføder en udvidet risiko for, at hun kan blive skudt ned hvert øjeblik det skal være.

  Idéforladt
  Filmen er fuld af fremdrift, men historien er ganske forudsigelig og blottet for nye idéer. Intrigerne stortrives, så hårene nærmest rejser sig. Vrisne og skyldige jakkesæt puster sig op med vamle trusler. Der savnes i særdeleshed styrke i både skuespil og historie.  Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1997, USA, Action, Krimi, 101 min.

  Dansk titel: Mord i Det hvide Hus
  Instr: Dwight H. Little Prod: Arnold Kopelson, Arnon Milchan Manus: Wayne Beach, David Hodgin Foto: Steven Bernstein Klip: Leslie Jones, Billy Weber Mus: Christopher Young