Il mostro (1994)

  En tilfældig italiener får hele nationen på nakken, da han bliver mistænkt for at være en eftersøgt massemorder.


  BLINK AF STOR HUMOR

  Den italienske komiker, Roberto Benigni, folder sig her ud som den møguheldige forstadsfyr, Loris. Han bor til leje i en lille lejlighed og er ikke videre populær hos sin udlejer.

  En uheldig mistænkt
  En masse mord hærger området, og tilfældige hændelser gør pludselig Loris til politiets hovedmistænkte. Men de kan ikke anholde ham på stedet, derfor sender de den kvindelige betjent, Jessica, på banen for at charme sig ind og forsøge at provokere Loris til endnu et mord (som selvfølgelig skal afværges med et politivåben).

  Klassiske grineflip
  Men Loris er langt fra morder, han er så bare uheldig, at alt hvad han foretager sig kan misforstås. Det er disse scener, der ind imellem gør filmen ubetaleligt morsom - klassiske grineflip på enkle virkemidler.

  Af sporet
  Filmen løber dog hurtigt af sporet og bliver overgearet og pjattet. Benigni følger med og dumper i filmens afgrund. Men en film der er værd at se for et dejligt grin.  Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  1994, Italien, Frankrig, Komedie, Krimi, 112 min.

  Dansk titel: Monsteret
  Instr: Roberto Benigni Prod: Yves Attal, Roberto Benigni Manus: Roberto Benigni, Michel Blanc, Vincenzo Cerami Foto: Carlo Di Palma Klip: Nino Baragli, Franco Fraticelli Mus: Evan Lurie