Spy Game (2001)

  En CIA-agent sætter alt ind på at løslade sin makker, der er blevet fængslet i Kina.


  LARM, POP OG ZOOM

  Instruktør Tony Scott har for alvor fundet "formlen". Her er der tale om tarveligt dårlig action med bedårende hotte skuespillere i nærmest ikke tilstedeværende roller.

  Pumpende og stressende
  "Spy Game" fokuserer alt for meget på sin egen "fantastiske" teknik - de uendeligt mange zooms, kamerature, smart udvandede klip i et semi-computeranimeret look, evigt pumpende, stressende popfilmmusik og sofistikerede avantgarde-lyssætninger.

  Tyndt skrevet og forvirrende
  Robert Redford og Brad Pitt spiller over for hinanden i umulige, ligegyldige roller i en tyndt skrevet og forvirrende historie: CIA-agenten Nathan Muir er tæt på pensionsalderen, da han erfarer, at hans makker Tom Bishop er blevet arresteret i Kina for spionage. Muir benytter sig nu af alle sine forbindelser og CIA-erfaring for at kunne befri Bishop.

  Soldat i Vietnam
  I takt med at Muir kæmper for at få løsladt Bishop, tænker han tilbage på den tid, hvor han fandt og trænede den unge Bishop, der på dét tidspunkt var soldat i Vietnam. Deres venskab har været turbulent, men tæt, også selvom det nær var blevet ødelagt af en kvinde.

  Savner sjæl
  "Spy Game" er en film, der fuldstændig savner sjæl. Overvældet af voldsom teknik udebliver al filmisk underfundighed, og oplevelsen bliver ren og skær håbløs kedsommelighed.  Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022