Ballade på Christianshavn (1971)

  En flok christianshavnere er i fare for at blive husvilde, da en byggekonge vil rive hele kvarteret ned.


  FIN FILMUDGAVE

  Her kan man flade ud i godt halvanden time i selskab med alle de gamle kendinge fra tv-serien "Huset på Christianshavn". Alle vennerne medvirker således i en "rigtig spillefilm", endnu et solidt Balling/Bahs-samarbejde.

  Hjemlig hygge for viderekomne
  "Ballade på Christianshavn" er en underfundig blanding af skarp samfundssatire og hjemlig hygge for viderekomne. Beboerne i christianshavnergaden er godt frustrerede, fordi slemme byggebagmænd har planer om at rive kvarteret ned og opføre kønsløse boligblokke i stedet. Men hvis det ikke hjælper at komme op på barrikaderne, kan man jo altid ty til lidt dokumentfalsk.

  Charme og varme
  Charmen og varmen er der, og skuespillerne kan deres roller til hudløshed. Et par festlige nye er kommet til, bl.a. Ghita Nørbys uforglemmeligt ivrige receptionist, Frk. Hansen, Karl Steggers uheldige vicevært, Frederiksen og Bjørn Watt-Boolsens fordrukne arkæolog, Alfred.

  Typiske og trygge replikker
  De gammelkendte spillere charmer sig ind med typiske og trygge replikker. En af de sjoveste sekvenser er utvivlsomt Flyttemand Olsens selvsikre installation af et nyt køkken - det går ikke helt så let som ventet med elinstallationerne. I helheden en tilforladelig, men også lovligt rutinepræget film, selvom denne biografudgave af tv-serien allerede kom tidligt i seriens levetid.  Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024