Silkwood (1983)

  Tre gode venner arbejder på en atomarbejdsplads i USA, men da det lækker, at sikkerheden ikke er i orden, begynder det helt store drama.


  VEDKOMMENDE ATOMDRAMA

  En velproportioneret film, der i en enkel hverdagsfortælling giver et indblik i atomkraftindustriens gyselige hemmeligheder, som de så ud i 1970'erne.
   

  Farligt arbejde

  Meryl Streep spiller titelrollen som Karen Silkwood, en lykkeligt forelsket arbejder, der sammen med netop sin kæreste og en lesbisk veninde hver dag drager til et nærliggende atomkraftværk for at tjene til føden.

  Sikkerhedsbrist
  Der er så småt begyndt at lyde rygter om, at sikkerheden måske ikke er helt i top, og at strålingsfaren nok er større end antaget. Da Karen får nys om de ækle kendsgerninger, involverer hun sig i fagforeningen i et forsøg på at komme ind til kernen af sandheden. Inden længe ligger hun inde med informationer, som arbejdspladsen ikke kan tåle kommer frem.

  Mere end drama på atomer
  "Silkwood" er mere end bare et drama på atomer. Først og fremmest udgør filmen en glimrende biografi over Karen Silkwoods dramatiske kamp både på arbejdet og privat. Meryl Streep får i den henseende meget flot modspil fra Kurt Russell og Cher i uforglemmeligt fredsommelige roller.

  Medrivende ægthed
  Hverdagens genvordigheder er fortalt og spillet med en medrivende ægthed og ømhed. Det store hårrejsende drama på arbejde bliver sine steder nærmest en gyser, der truer neglenes rundinger.  Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1983, USA, Biografi, Drama, Homoseksuelt tema, 126 min.

  Dansk titel: Silkwood
  Instr: Mike Nichols Prod: Mike Nichols, Michael Hausman Manus: Nora Ephron, Alice Arlen Foto: Miroslav Ondricek Klip: Sam O´Steen Mus: Georges Delerue
  Priser
  • AAN - Bedste skuespillerinde (Streep)
  • AAN - Bedste birolleskuespillerinde (Cher)
  • AAN - Bedste instruktør
  • AAN - Bedste klipning
  • GG - Bedste birolleskuespillerinde (Cher)
  • GG-N - Bedste instruktør
  • GG-N - Bedste skuespillerinde (Streep)
  • GG-N - Bedste birolleskuespiller (Russell)